Een hele dag hands-on kookles in een prachtige omgeving op het Toscaanse platteland inclusief een foodtour door de historische centrale voedselmarkt van Florence. Onder leiding van een lokale gids geniet je van proeverijen en ervaar je de Toscaanse keuken als een echte inwoner en koop je ingrediënten op deze levendige markt.
Bij aankomst in onze prachtige boerderij begin je met het samenstellen van een compleet menu, van voorgerecht tot dessert, met alleen de meest verse seizoensgebonden ingrediënten, waarvan het grootste deel uit de moestuin van de boerderij komt!
Wees bereid om je mouwen op te stropen en te leren koken zoals Toscaanse oma's en moeders elke dag in hun keuken voor hun gezin doen. Leer de geheimen van traditionele gerechten die je thuis gemakkelijk opnieuw kunt maken voor je vrienden en familie. De kookles is geschikt voor beginners en voor degenen die al kunnen koken.
Daarna gaan we met z'n allen op een terras zitten met een ongelooflijk uitzicht over de Toscaanse heuvels en nemen we, net als een grote Italiaanse familie, de tijd om te genieten van het eten dat we samen hebben bereid. Buon appetito!
Ontdek eerst de historische voedselmarkt van Florence waar de lokale bevolking hun dagelijkse boodschappen doet. Meng je onder de plaatselijke bevolking. Ontmoet de bakkers, de slagers en de boeren die groenten van hun velden verkopen. Hun kraampjes staan vol met artikelen als vers fruit, groenten, kazen, vleeswaren, balsamicoazijn, zongedroogde tomaten, olijven en nog veel meer Italiaanse specialiteiten. Ga op zoek naar ingrediënten voor de kookles en leer de beste seizoensproducten te kiezen.
Dan is het tijd om te beginnen met je kookles op een boerderij in Toscane. Dit is niet zomaar een demonstratie, je zult daadwerkelijk deelnemen aan het maken van een volledige traditionele Toscaanse maaltijd met de hulp van onze chef-kok. Je leert echte Italiaanse verse pasta te makenmet de hand met vers gelegde eieren en je leert een traditionele vleessaus te maken met ingrediënten van voor de deur!
Leer klassieke bruschetta te bereiden met vers brood, zelfgekweekte tomaten en de eigen extra vergine olijfolie van de boerderij en neem dan een pauze om van de bruschetta te genieten met een glas Chianti wijn.
Na de pauze is het terug naar de les waar je leert hoe je traditioneel Toscaans geroosterd varkensvlees, arista en Toscaanse geroosterde aardappelen bereidt met verse kruiden uit de omgeving van de boerderij. Als afsluiting van de les leer je de geheimen van het heerlijke Italiaanse koffie- en roomdessert, Tiramisù.