In Laconi, in de omgeving van Oristano, kun je deelnemen aan een ongeëvenaarde zintuiglijke en culinaire ervaring waarbij je de aromatische planten ontdekt die worden gebruikt voor de productie van chocolade en likeuren met de karakteristieke smaken en aroma's van Sardinië.
Met onze deskundige gids Rosa, de oprichter en producent van het bedrijf, word je ondergedompeld in de wereld van inheemse aromatische planten en leer je bergtijm, wilde venkel, mirte, jeneverbes en helichrysum, plantaardige schatten van het eiland, herkennen en waarderen. Je deelt de geheimen van hun productie, oogst en verwerking, waarbij innovatieve technieken vakkundig worden gecombineerd met respect voor eeuwenoude tradities, en aan het eind neem je deel aan een begeleide proeverij, waarbij de intense smaken van chocolade en likeuren harmonieus samensmelten met de aromatische essences van het eiland.
Tot slot krijg je de kans om een onvergetelijk souvenir van deze heerlijke producten mee naar huis te nemen, om opnieuw te genieten van authentieke en unieke smaken.
De ervaring is het hele jaar door beschikbaar, maar van juni tot september is er geen chocoladeproeverij omdat de hoge temperaturen in de zomerperiode niet toelaten dat de chocolade wordt verwerkt.
Programmaboekje
Bij aankomst op de boerderij maak je onder leiding van een gids een zintuiglijke reis door de essentiële oliën, waarbij je elke plant en zijn karakteristieke geur leert kennen.
Daarna kun je de verschillende soorten chocolade- en kruidenlikeuren proeven die typisch zijn voor Sardinië en die ter plekke vakkundig worden gemaakt.
proeverij
De proeverij omvat:
- zes soorten likeuren: tijm, venkel, jeneverbes, helichrysum, mirte en chocoladelikeur;
(alleen van oktober tot mei) verschillende soorten chocolade: truffels met melk
- chocolade en mirte- of tijmlikeur, pure chocolade met mirte- of tijmvullingen, melkchocolade, pure chocolade en gepofte rijstrepen, en chocolade met kersenvullingen.
De proeverij is beschikbaar voor deelnemers vanaf 18 jaar, omdat de likeuren alcohol bevatten.
Voor kinderen en volwassenen die alcoholvrije producten willen, wordt er een ambachtelijke kruidenthee geserveerd en, alleen in de periode van oktober tot mei, likeurvrije bonbons.