Als je een fijnproever bent die Khmer-cusine wil proeven en zich tegelijkertijd wil richten op heerlijke en gezonde opties, dan zal de Siem Reap Country Cooking class je niet teleurstellen. Doe mee aan deze tour voor een meeslepende culinaire ervaring, waarbij je lokale gerechten viert en traditionele geheimen van Khmer-kooktechnieken leert die al generaties lang worden doorgegeven.
Tussen 08:00 - 08:30 uur haalt onze gids je op bij je hotel en gaan we samen naar een dorpje in de buurt van Banteay Srei om de chef-kok te ontmoeten in haar prachtige huis. Je krijgt een Cambodjaanse kookles van de eigenaar en oprichter van de Sugar Palm restaurants in Siem Reap en Phnom Penh. Ze staat bekend om haar samenwerking met veel beroemde tv-koks, waaronder Gordon Ramsay en Luke Nguyen. Leer verschillende Cambodjaanse gerechten maken en geniet na de les van je eigen creatie (2 voorgerechten en 2 hoofdgerechten). De les duurt ongeveer 3 uur en we geloven dat je in staat zult zijn om Cambodjaans eten te koken voor je geliefden thuis.
Na de lunch brengen we een bezoek aan de Golden Silk Pheach Farm, een van de zeldzame overgebleven volledig geïntegreerde zijdeproducenten ter wereld. Het probeert de prachtige traditionele Khmer-methoden en technieken van zijde maken te herstellen en te behouden.
Later bezoeken we de mooie tempel van Banteay Srei, ook wel bekend als “Citadel van de Vrouwen”. De tempel werd tussen de 11e en 13e eeuw gebouwd van roze zandsteen, dat nergens anders in Angkor te vinden is en het best bewaard is gebleven in Cambodja. Terug naar Siem Reap en de tour eindigt rond 18:00 bij je hotel.