Ontdek waarom de Laotiaanse keuken - een aromatische fusie van invloeden en tradities - bekend staat om zijn evenwichtige, verfijnde en smaakvolle gerechten. In een kleine klas van 12 personen leer je nieuwe vaardigheden in de keuken van een beroemde lokale chef-kok terwijl je toekijkt en helpt bij het bereiden van 7 traditionele gerechten waar je tijdens de lunch van kunt smullen.
Ga in Luang Prabang, dat wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van Laos, naar restaurant Tamnak Lao in het centrum van de stad, waar je culinaire avontuur begint. Nadat je je klasgenoten hebt ontmoet, begin je aan een rondleiding van 1 uur over een plaatselijke markt. Ervaar het plaatselijke dagelijkse leven, ontmoet verkopers en haal de meest verse ingrediënten.
Terug in de horecaschool van het restaurant begint je traditionele kookles met een demonstratie van het bereiden van 7 beroemde gerechten, waar je tijdens de lunch van kunt smullen. Gerechten zijn onder andere:
- Luang Prabang Salade - een eiersalade op smaak gebracht met koriander, waterkers en gebakken knoflook
- Feu Kua-kleverige rijstnoedels met kip en groenten
- Kip Larb - een beroemde Laotiaanse salade met koud vlees
- Kheu Sen Lon-soy vermicelli-noedelschotel
- Oh Paedak-succulent varkensvleesgerecht op smaak gebracht met delicate Laotiaanse aroma's
- Kheu Muk Kua Guo Moo-varkensvlees geserveerd met aubergine
- Gaeng Phet-een rode curry met kip, geserveerd met kokosmelk, bonen en basilicumblaadjes
Voer op je eigen werkplek uit wat je hebt geleerd. Volg de instructies uit een kookboek - dat je mee naar huis mag nemen - en met de hulp van de chef-kok maak je 2 van je favoriete gerechten voordat je gaat smullen en erachter komt of jij de volgende topkok van Laos zou kunnen zijn.