Proef de smaak van Toscane en proef lokale specialiteiten zoals Buccellato en tordelli tijdens een wandeltocht door de ommuurde stad Lucca. Leer meer over elk gerecht dat je proeft terwijl je lokale restaurants, cafés en historische eethuisjes bezoekt en ontdek wat de lokale keuken allemaal te bieden heeft.
Proeverijen tijdens je tour hangen af van de beste producten van de dag, de beschikbaarheid van verkopers en de voorkeuren van de groep. Je culinaire gids is er om je de weg te wijzen op een onvergetelijke culinaire reis door Lucca.
Knabbel op Buccellato, een typisch zoet brood gemaakt van eenvoudige ingrediënten. Dit gebakken product van oude oorsprong, met oorspronkelijk een ronde en ringvormige vorm, heeft onlangs plaatsgemaakt voor ovale versies die handiger te verpakken en te vervoeren zijn.
Bij een andere stop op je wandeltocht kun je cecina proberen, een typische dunne focaccia gemaakt van een mengsel van kikkererwtenmeel, water, zout en olijfolie. Zacht van binnen en knapperig van buiten, dit is een onmisbaar gerecht als je Toscane bezoekt.
Een ander typisch Toscaans gerecht om te proberen is tordelli, een pasta gevuld met allerlei lekkers zoals vlees, kaas, snijbiet en mortadella, opgemaakt met vleessaus of met olie en cacio kaas. Tordelli is een unieke specialiteit die je alleen in Lucca kunt vinden.
Toscane staat bekend om zijn vleeswaren en Lucca is daarop zeker geen uitzondering. Je voedseltour omvat een stop om de beste vleeswaren uit de omgeving te proeven, vergezeld van een glas lokale wijn.
Je culinaire tour eindigt bij je 4e stop waar je een selectie van exclusief in Toscane gemaakte bonbons kunt proeven, of een ijscoupe.