Seizoensgebondenheid, lokale producten, soberheid, harmonie met de natuur, dankbaarheid zijn waarden die onze relatie met de natuur al sinds mensenheugenis inspireren. Bij Forn de la Llotgeta geloven we dat traditionele eetculturen een geweldige bron van kennis zijn om ons te helpen bij het aanpakken van grote duurzaamheidsuitdagingen, waaronder de manier waarop we onze reiservaringen experimenteren.
In deze workshop kun je met onze culturele benadering van koken Mallorca's beste terroir, typische gerechten en culinaire tradities ontdekken aan de hand van familierecepten en de eetkalender van het eiland: van belangrijke seizoensgebonden ingrediënten tot iconische producten, allemaal in combinatie met biologische wijnen en een ethos van duurzaam eten.
We werken samen met kleine producenten en boeren om een brug te slaan tussen jouw culinaire ervaring en de meest authentieke ambachtelijke voedselproductie van Mallorca. Je zult niet alleen genieten van de smaak van hun gepassioneerde en harde werk, maar je hebt ook de mogelijkheid om de ingrediënten en materialen die tijdens de workshop zijn gebruikt mee te nemen, zodat je de recepten kunt namaken en de authentieke smaak van Mallorca mee naar huis kunt nemen.
We hebben deze ervaring voor je gecreëerd om op een diepe, oprechte en meeslepende manier in contact te komen met onze cultuur en het traditionele lokale eten te eren. Onze open groepen zijn erg klein met een maximum van 8 personen, om je een intieme ervaring te bieden. Als je de voorkeur geeft aan volledige exclusiviteit, kunnen de cursussen ook privé gegeven worden voor 2 tot 15 personen en zijn ze afhankelijk van beschikbaarheid. De cursussen worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 10 jaar, maar ze zijn wel welkom in privégroepen.
De Mercado del Olivar ligt in het centrum van Palma, op slechts 10 minuten afstand van mijn atelier en is de grootste typische markt van de stad. Tijdens deze wandeling kun je de levendige mediterrane sfeer opsnuiven. We gaan langs de fruit-, vis- en andere delicatessenkraam, ontmoeten de verkopers en kopen een aantal ingrediënten die we nodig hebben voor onze workshop.
Eenmaal in mijn atelier beginnen we met een hands-on kookworkshop om samen een compleet Mallorcaans seizoensmenu te bereiden. Inclusief een aperitief, een voorgerecht, een hoofdgerecht, een dessert en natuurlijk lokale wijn.
Voorbeeldmenu
Lokale vleeswaren en ambachtelijke kazen met druiven en amandelen
Mallorcaanse flatbread met groenten en rozijnen
Artisjokken & sobrasada meloso rijst gekookt in kleipot (greixonera)
Gató (amandeltaart) met amandelijs
Alle ingrediënten zijn lokaal en duurzaam geproduceerd. Dierlijke eiwitten zijn erg belangrijk om de traditionele Mallorcaanse eetcultuur te begrijpen, maar deze workshop kan gemakkelijk vegetarisch of veganistisch worden gemaakt voor privégroepen. Geef eventuele dieetwensen door, dan doen we ons best om de cursus aan je wensen aan te passen.
Duur: 1u marktrondleiding + 3u workshop
Als je zeer specifieke dieetbeperkingen of ernstige voedselallergieën hebt, neem dan contact met ons op voordat je online boekt.