Nadat we hebben afgesproken op ons ontmoetingspunt, maken we een korte rondleiding over een lokale markt in de buurt van ons huis om groenten en alle andere ingrediënten te kopen die we nodig hebben om te koken.
Daarna gaan we naar huis en beginnen we met een theeceremonie waarbij je de traditionele manier van het zetten van Marokkaanse muntthee leert. En natuurlijk drinken we thee terwijl we elkaar leren kennen.
De volgende stap is het kookproces, waarbij de deelnemers nieuwe technieken leren voor het schillen, snijden en kruiden van de Tagines met de juiste specerijen, zoals onze grootmoeders en moeders thuis doen. En we maken meestal 6 gerechten in een sessie, afhankelijk van hoe groot de groep is, zodat je meer dingen leert in een enkele les. Terwijl we koken, praten we uitgebreid over Marokkaanse culturen, tradities en geschiedenis.
Een lijst met gerechten die we meestal maken:
. Rundvlees met pruimen tajine
. Kip met gekonfijte citroentajine
. Groenten tajine
. Gehaktballetjes met tomatensaus en eieren (Kefta)
. Sjaksjoeka (zoete paprika's)
. Gebakken of gegrilde auberginesalade (Zaalouk)
Soms kunnen we 1 of 2 extra bijgerechten toevoegen, afhankelijk van de dieetwensen van de deelnemers en de groepsgrootte. Het eten wordt aan het eind van de les als buffet geserveerd, zodat je van elk gerecht kunt proeven. De lijst met gerechten die we maken kan soms minder dan 6 zijn als het aantal deelnemers minder dan 8 is, maar maak je hierover geen zorgen want we hebben altijd genoeg mensen om al deze gerechten te maken.
Deelnemers werken samen als één team om verschillende gerechten te maken, en zo leren ze meer gerechten dan alleen één specifiek gerecht door verschillende kruiden te gebruiken en we koken ook veganistisch, vegetarisch en glutinevrij eten.
De kookles duurt 4 uur vanaf het moment dat we elkaar ontmoeten tot het moment dat je eet, en omdat je op vakantie bent, zijn we natuurlijk niet gestrest met de tijd; je voelt je alsof je thuis bent.
Aan het einde van de les is het tijd om te proeven en te eten wat je hebt gekookt, en meestal delen we 's avonds een link naar onze website waar je recepten kunt vinden voor de gerechten die we maken en vele andere gerechten.