Welkom bij Acetaia Gambigliani Zoccoli, een van de weinige overgebleven azijnfabrieken die uitsluitend en alleen Traditionele Balsamico Azijn van Modena D.O.P. produceert.
We stellen een bezoek met uitleg aan de Antica Acetaia voor, gevolgd door een rijke proeverij van ons geliefde product met een echte lunch.
Je wordt verwelkomd door Mario en Giorgio Gambigliani Zoccoli, die je laten kennismaken met de geschiedenis van de familie, van de boerderij, van de Traditionele Balsamico Azijn van Modena D.O.P. en de productietechnieken. Je gaat verder met een bezoek aan de Acetaia op de zolder van de Villa waar enkele geheimen over het proeven en gastronomisch gebruik van de ABTM D.O.P. aan je onthuld zullen worden.
Op dit punt ben je klaar voor de rijke proeverij van ABTM in combinatie met de producten die Emilia-Romagna wereldberoemd hebben gemaakt.
Menu:
• 3 leeftijden van Parmigiano Reggiano (18 maanden, 24 maanden en meer dan 30 maanden)
• 2 soorten ricotta (van koe en schaap)
• 2 soorten omelet met groenten (courgette; paprika en ui)
• 3 soorten gebakken knoedels (met olie, met kaas en champignons, met kaas en ham)
• 8 soorten vleeswaren (bijv. Prosciutto Crudo di Parma D.O.P., Mortadella “Bologna”, salami, ciccioli, coppa, pancetta, coppa di testa, reuzel)
• Risotto met parmezaan
• Zoet
• Koffie
• Huisbitter
ALS JIJ EEN SHUTTLE NODIG HEBT OM VAN MODENA CENTRE TE KOMEN, KUNNEN WIJ EEN SHUTTLE ORGANISEREN VOOR DE KOSTEN VAN €10 PER PERSOON (VAN EN NAAR) VANAF MODENA TRAIN STATION (de service is gegarandeerd als je tenminste 24 uur van tevoren reserveert).
Balsamico groeten!
Mario en George