Ontdek alle geheimen van olie op een locatie in het hart van Ogliastra, om precies te zijn in Lotzorai, aan de oostkust van Sardinië.
Je leert over de kenmerken van de olijven die op duurzame wijze worden geoogst, verwerkt en getransformeerd en over de geschiedenis van de culturen die elkaar over de Middellandse Zee hebben opgevolgd, in een fascinerende reis die gaat van de eeuwenoude olijfbomen van de familie naar de oliemolen. Hier neem je deel aan een begeleide proeverij waar je leert hoe je oliesoorten kunt herkennen om te begrijpen op welke elementen je moet letten en hoe je etiketten moet lezen.
Het wordt een onvergetelijke zintuiglijke ervaring die in het teken staat van wellness, duurzaamheid en goede smaak.
Programma:
Bezoek aan de olijfgaard waar de fysiologische eigenschappen van olijfbomen en de geschiedenis van de olijfboom in het Middellandse Zeegebied worden uitgelegd en waar je de rol van de boom leert kennen.
Bezoek aan de oliemolen waar de stadia van de verwerking van olijven en hoe de extractie plaatsvindt worden uitgelegd, met het oog op de circulaire economie.
Begeleide olieproeverij waarbij je EVO olie leert herkennen via de zintuigen van smaak en geur.
Gezellig moment waar enkele traditionele gerechten met extra vergine olijfolie worden geproefd.
De begeleide proeverij vindt buiten plaats en omvat verschillende soorten EVO olie. Daarna worden de volgende gerechten geproefd in combinatie met de extra vergine olijfolie: brood, seizoensfruit en -groenten, aardappelen, culurgiones of coccoi prenas, casu ascedu en desserts.
Glutenvrije en veganistische oplossingen zijn beschikbaar, mits je het nummer op de reserveringsvoucher minstens twee dagen voor de ervaring belt.