Het avontuur begint in onze ultramoderne oliemolen, waar je de geheimen ontdekt van de productie van olijfolie, een traditie die we al meer dan 400 jaar in ere houden. Vervolgens zal ik optreden als je gids door de geschiedenis en tradities van extra vierge olijfolie in ons museum, “sa mola de su notariu.” Hier word je ondergedompeld in een vergeten wereld tussen oude apparatuur en verhalen die je mee terug in de tijd nemen en de essentiële rol van olijfolie in de Sardijnse cultuur benadrukken. We bieden je de unieke kans om af te dalen in de oude ondergrondse cisterne, een betoverende plek die onze schat aan olielampen en oude artefacten bevat die te maken hebben met de wereld van olie door de eeuwen heen.
Maar de ervaring houdt hier niet op. Smaak, het zintuig dat extra vierge olijfolie als geen ander tot zijn recht laat komen, speelt een cruciale rol. Ik neem je mee op een reis langs smaken en laat je onze producten proeven, waarbij je leert om extra olijfolie van de eerste persing van hoge kwaliteit te herkennen - een waardevolle vaardigheid om mee naar huis te nemen.
Als je onze extra vierge olijfolie proeft, ontdek je de ware essentie van fruitigheid, bitterheid en kruidigheid. Daarnaast krijg je de kans om “Limolio” te proberen, een unieke olie gemaakt van biologische olijven en citroenen, perfect om salades en vis mee te dresseren. “Rogo del Tempio”, onze kruidige olie, versterkt perfect vlees of gebakken gerechten met zijn rijke boeket van negen traditionele Sardijnse kruiden.
Alles wordt geserveerd met een schotel van vleeswaren, verse mousserende wijn, water, natuurlijke olijven en carasau brood.
We nodigen je uit om met ons mee te gaan op deze zintuiglijke reis, een viering van olijfolie waarbij je kijkt, hoort, voelt en vooral proeft.