Leer op een gespecialiseerde boerderij in Olmedo, in het noordwesten van Sardinië, hoe je saffraankaas en ricotta maakt.
Onder begeleiding van een bekwame plaatselijke herder kun je de verschillende productiefasen uitproberen met een unieke specerij met vele voordelen en genieten van een activiteit die geschikt is voor het hele gezin, zowel volwassenen als kinderen. Beleef een dag ondergedompeld in de natuur, verrijkt met fascinerende lessen en verhalen.
Geniet aan het einde van de workshop van een proeverij van typische Sardijnse saffraan-geurende producten en ontdek het fascinerende verhaal achter de teelt van deze kostbare specerij.
BOERDERIJ
De ervaring vindt plaats op een boerderij die gespecialiseerd is in de biologische teelt van saffraan, gecertificeerd volgens de huidige regelgeving. Ontdek hoe het idee om dit kostbare product te verbouwen tot stand is gekomen onder begeleiding van een plaatselijke expert, die je laat kennismaken met de geschiedenis van de boerderij en de gebruikte biologische teeltmethode. Verdiep je in elke productiefase tijdens een workshop van ongeveer anderhalf uur die wordt gegeven door een plaatselijke herder die je leert hoe je saffraankaas en ricotta maakt. Sluit de tour het laatste half uur af met een proeverij van heerlijke lokale producten.
PROEF
De proeverij bestaat uit oude pecorino kaas, ricotta en saffraanbrood, lokale droge worst, water, een glas rode of witte wijn van de Sella en Mosca landgoederen, en saffraanlikeur.