Café met meer dan 95 jaar geschiedenis…
Het was 1927 toen de Spaanse avonturier Victoriano López Robredo besloot om zijn eerste specerijenbedrijf te openen. Het jaar daarop besloot hij te verhuizen naar een groter en deftiger pand dat hij “EL GATO NEGRO” noemde.
Beroemd in Buenos Aires om zijn specerijen, koffie en thee, houdt dit huis de onvergelijkbare stijl van een elegant pakhuis intact met zijn opmerkelijke uitstalling en verscheidenheid aan specerijen, aromatische zaden, specerijen, kruiden, koffie, thee en verpakte producten van de beste kwaliteit.
De koffie wordt vanaf dat moment met de hand gebrand in hetzelfde pand en met dezelfde brander.
Je kunt je fantasie de vrije loop laten en dromen dat je in Amsterdam of Londen bent, hoewel het erop lijkt dat geen van deze steden een zaak heeft met deze kenmerken en met dit gevarieerde assortiment. Haar reputatie en klantenkring zijn internationaal.
De plek werd door de wetgevende macht van de Autonome Stad Buenos Aires uitgeroepen tot een Plaats van Cultureel Belang en door de Commissie voor de Bescherming en Bescherming van Opmerkelijke Cafés, Bars en Banketbakkerijen van de Stad tot een Opmerkelijke Bar.
HET ONTBIJT OF DE AFTERNOON TEA IS INCLUSIEF:
Zuurdesembrood Bruschettas:
*Vegetarische Bruschetta: Gekarameliseerde uien bovenop parmezaanse gegrilde kaas met courgette, aubergines, rucola en huisgemaakte gekruide mayonaise
of
Bruschetta Caprese: Gegrilde mozzarella met basilicum, overgoten met gegrilde tomaten, olijfolie van hoge kwaliteit en een vleugje pestosaus.
Gebak:
Een stuk vers handgebakken gebak per persoon.
(Je kunt je favoriet direct uit onze vitrines kiezen).
(Vraag de ober gerust naar de beschikbare verse opties van de dag!)
Heet brouwsel:
Thee of Koffie Latte - Een van de beschikbare theemogelijkheden:
Zwarte thee melanges: Gekruide thee (House'sspecialty melange van citroen en sinaasappel, kaneel, kruidnagel, gember en Jamaicaanse peper) - Chocolade en Sinaasappel - Rozen - Chai - Chocolade en dulce de leche - Vanille en Kaneel - Rozenbottel en hibiscusbloemen - Bosbessen en Appelstukjes - Bessenmix
Groene thee melanges: Groene thee met stukjes jasmijn, sinaasappel en mandarijn - Groene thee met munt - Groene thee met sinaasappel en gember.
Rode thee melanges: Rode thee met citroen en sinaasappel
Blauwe thee melanges: Blauwe thee gemengd met hibiscusbloemen en sinaasappel - Blauwe thee gemengd met gember en citroen.
Cold Brew:
Vers sinaasappelsap of gemberlimonade (Eén per persoon)