Dompel jezelf onder in een unieke olijfolie-ervaring op een boerderij in Massama, een charmant dorpje in de buurt van Oristano. Ga mee met Anna en Antonella, vijfde generatie olie- en wijnsommeliers, onder eeuwenoude olijfbomen voor een emotionele reis door het boerenerfgoed van hun familie. Ontdek de verschillende oliën en hun verhalen in een historisch landhuis en leer hoe je ze perfect kunt combineren met verrukkelijke gerechten. Laat Anna en Antonella de geheimen achter elk etiket onthullen, zodat jij je culinaire creaties kunt verbeteren.
De boerderij is opgericht in 1857 en is een door Unioncamere erkend historisch bedrijf. De gecertificeerde biologische boerderij produceert nationaal en internationaal bekroonde extra vergine olijfolie van topkwaliteit van inheemse Sardijnse cultivars, waaronder Bosana, Nera di Villacidro, Sa Manna en Semidiana, de laatste typisch voor het Oristano gebied.
Programma:
De ervaring begint in de olijfgaard van de boerderij waar je leert over de verschillende Sardijnse cultivars, hoe je de olijven moet oogsten, vervoeren en persen om te begrijpen hoe je een uitstekende olie krijgt en wat de beste methode is om de evo te bewaren. Daarna is er een proeverij waar Antonella en Anna je leren hoe je een extra vierge olijfolie kunt herkennen van een olijfolie en een lampolie door middel van organoleptische analyse. Je leert ook hoe je oliën volgens de verschillende kenmerken van bittere en kruidige fruitigheid kunt afstemmen op gerechten die door de boerderij worden bereid.
Proeven:
Naast de verschillende soorten olie bestaat de proeverij uit: boerencrostone, groenten volgens het seizoen, humus van peulvruchten en een verrassing van de chef, water en een glas lokale wijn. Aanpassingen voor allergieën, intoleranties en vegetarische en veganistische alternatieven zijn beschikbaar, mits je het nummer op de reserveringsvoucher minstens twee dagen voor de ervaring belt.