Als je op zoek bent naar een ervaring waarbij je de geheimen van het verse pasta maken kunt leren, mis dan niet deze pastaworkshop in Massama, een gehucht van Oristano in het westen van Sardinië.
In het gezelschap van Antonella zul je een unieke en leuke praktijkervaring opdoen en leren over oude familietradities. Ze zal je vertellen over de typische Sardijnse pastasoorten, gemaakt van alleen griesmeel, water en zout, en familierecepten onthullen. Samen met haar bereid je malloreddus en fregula, ze leert je met welke sauzen je ze het beste kunt combineren en aan het einde van de workshop geniet je van deze heerlijke gerechten, vergezeld van een goed glas wijn.
Dankzij deze ervaring zul je je vrienden en familieleden kunnen verbazen met de bereiding van gezonde, verrukkelijke gerechten.
De boerderij is opgericht in 1857 en is een door Unioncamere erkend historisch bedrijf. De laat 19e-eeuwse structuur omringd door groene weiden en biologische boomgaarden heeft blootgesteld steenwerk heringericht volgens landschapsnormen. Hier wordt de traditie al vijf generaties lang voortgezet met het verbouwen en verwerken van grondstoffen om ze op tafel te brengen voor authentieke zintuiglijke ervaringen.
De lunch bestaat uit twee typisch Sardijnse gerechten van malloreddus en fregula, een glas wijn, water, brood en koffie. Aanpassingen voor allergieën, intoleranties en vegetarische en veganistische alternatieven zijn beschikbaar, mits je het nummer op de reserveringsvoucher minstens twee dagen voor de ervaring belt.