Breng de hele dag door met het proeven van de beste snacks, maaltijden en desserts die Phuket te bieden heeft, en maak ook zelf een gerecht. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je de dag met een ontbijt van gekookte zwarte rijstsoep bij Khao Tom Dee Buk, op de Michelin-lijst van 2019, geserveerd met lokaal custardbrood en warme dranken. Ga er dan op uit om de oude stad te bezoeken en een glimp op te vangen van de lokale gemeenschap van Phuket. Bewonder de oude gebouwen langs de straten vol met een verscheidenheid aan lokale producten. Geniet van je volgende Michelin-hapje bij restaurant Roti Teaw Nam.
Je volgende stop is bij het China Inn Restaurant, een van de meest unieke restaurants van Phuket. Bezoek het kleine museum dat het verhaal van Phuket vertelt en ontspan met een lokaal Phuket-dessert en kruidendrankjes.
Vervolgens leer je een van de beroemdste gerechten van Phuket koken: roergebakken Mee Hokkien en Shrimp Sarong, met verse en lokale ingrediënten. Na deze kookles van 30 tot 45 minuten kun je lekker eten wat je hebt gemaakt. Ga daarna de straat op om het streetfooddessert Oh Aew te proberen, een zoet ijsdessert gemaakt van bloem, banaan en een beetje zeewier.
Ga naar Loba Bang Neaw, dat in 1974 werd geopend en zich ontwikkelde van een eenvoudig eetstalletje tot een winkel, en vernoemd is naar een hartige snack gemaakt van varkensvlees. Dit restaurant is beroemd om zijn gefrituurde gerechten.
Sluit je perfecte dag af met een wandeling en proef wat lokaal straatvoedsel terwijl je je mengt met de plaatselijke bevolking van Phuket. Om 17:30-18:00 uur word je teruggebracht naar je hotel.