Ga mee met een gastronomische expert om de beroemde Pisaanse culinaire traditie te ontdekken. Heb je een beetje honger? Dan is deze tour de perfecte plek om te beginnen!
Ontmoet de plaatselijke gids op Piazza Garibaldi. Van daaruit kun je met een kleine groep (maximaal 15 personen) door de straten van het historische centrum dwalen op zoek naar traditionele smaken en de lokale keuken.
Geniet van een schotel Toscaanse kazen en vleeswaren in een van de oudste wijnbars van Pisa. Natuurlijk is een maaltijd niet compleet zonder een verfrissende Aperol Sprits erbij.
Proef vervolgens de beroemde cecina van Pisa - een lekkernij die je niet mag missen. Anders dan andere pizza's in Italië is deze heerlijke focaccia heel dun en bereid met kikkererwtenmeel.
Stop bij een bottega die wordt gerund door een jonge groep mensen die hun eigen biologische groenten verbouwen op hun boerderij. Geniet hier van drie seizoensgebonden proeverijen van ambachtelijk bier.
Ontdek restaurants die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking en laat je verleiden door typische gerechten zoals wild zwijn pasta en de pappa al pomodoro pasta die typisch is voor de stad. Spoel alles weg met een goed glas wijn of een ambachtelijk biertje. Sluit af met een zoete noot met cantuccini con Vin santo - een biscotti gemaakt met Toscaanse dessertwijn.
Na 3 uur lekker eten en drinken sluit de lokale gids de tour af in het centrum van Pisa.