Vraag een willekeurige Italiaan wat zijn favoriete regio is om te eten en het antwoord zal waarschijnlijk Emilia-Romagna zijn! Bologna, Modena en Parma, om maar een paar steden in de voedselvallei te noemen, zijn de thuisbasis van een aantal van de culinaire specialiteiten die Italië wereldberoemd hebben gemaakt, zoals de Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Modena en Traditionele Balsamico Azijn.
Onze tour combineert een bezoek achter de schermen met proeverijen van deze fantastische producten.
We halen je rond 9:00 uur met een privéchauffeur op bij je hotel en brengen je naar het eerste bezoek waar je zult assisteren bij de live productie en de geheimen zult ontdekken van het maken van de koning der kazen, de Parmigiano Reggiano DOP. De best mogelijke afsluiting is een proeverij van ricotta gemaakt op dezelfde dag, verschillende rijpingen van Parmigiano en snack met truffel gearomatiseerde room gecombineerd met een glas van onze typische Pignoletto wijn uit de heuvels van Bologna.
De volgende gastronomische stop is een ambachtelijke hamfabriek waar we het productieproces achter deze delicatesse leren kennen en eindigen met een Prosciutto di Modena DOP proeverij geserveerd met lokale Lambrusco wijn.
We sluiten onze smaakervaring af met het ontdekken van de geheimen van het zwarte goud van Modena, de traditionele balsamico-azijn die je “jong”, 12 jaar gerijpt, en “extra oud”, minstens 25 jaar gerijpt, zult proeven!
De terugkeer naar Bologna is rond 14.00 uur.