Het valt niet te ontkennen dat Malaga een legendarische culinaire scene heeft. Daarvoor hoef je alleen maar naar de markten, restaurants en cafés te kijken. Maar het zijn de zeevruchten die deze plek echt apart maken en tijdens deze rondleiding duik je in deze kant van de keuken van Málaga. Fernando, een van onze deskundige plaatselijke gidsen, zegt: “Op de meeste plekken hier staan zeevruchten op het menu, maar niet veel toeristen verdiepen zich in de geschiedenis en het erfgoed van zo'n belangrijk onderdeel van onze regionale keuken. Door deze tour te boeken kun je iets ervaren waar niet veel mensen vanaf weten.”
Nadat je je gids op het afgesproken startpunt hebt ontmoet, volg je hem naar een van de visserswijken van de stad. Je loopt langs de kust om er te komen, dus zoals je kunt verwachten is het uitzicht top. Als je aankomt, vertelt je gids je alles over de geschiedenis en traditie van het vissen in Malaga. Bovendien krijg je de kans om een paar lokale vissers te ontmoeten en van hen te horen hoe het leven is. Vanaf hier bezoek je het Casa de Banos, een erfgoedlocatie waar je meer te weten komt over de vismethoden en boten die sinds het begin van de 20e eeuw worden gebruikt.
Vervolgens krijg je, in plaats van over het eten te horen, de kans om het te proeven. Espetos zijn erg populair in Malaga en tijdens een kookdemonstratie kun je zien hoe ze worden gemaakt. Sardientjes en andere vissen worden op houten stokken gelegd en geroosterd boven een open vuur dat op het zand is gebouwd. Als ze klaar zijn om te eten, ontspan je aan de waterkant en smul je.