Iedereen die Griekenland heeft bezocht, heeft minstens één keer de beroemde “souvlaki” geproefd. Het wordt beschouwd als het nationale fastfood en is een handelsmerk van de Griekse cultuur. Het is een smaakvolle combinatie van kleine stukjes of plakjes vlees en soms groenten gegrild op een spies. Het wordt vaak direct van de spies gegeten terwijl het nog heet is, maar wordt tegenwoordig meestal geserveerd in een opgerold pitabroodje, met citroen, sauzen (vaak tzatziki), groenten zoals gesneden tomaat en ui en soms gebakken aardappelen.
De kunst van souvlaki kun je leren op de Mykonian Farm waar gasten worden overgebracht en hartelijk worden verwelkomd door de opzichter van de boerderij. Ze worden begeleid naar een speciaal ingericht gedeelte van de boerderij, waar ze getuige zullen zijn en de geheimen zullen leren van het maken van de beste souvlaki in Mykonos. De cursus omvat het marineren van de ingrediënten, het spiesen van het vlees, het bereiden van de groenten (snijden, in plakjes snijden) en een kookdemonstratie van de belangrijkste saus van de souvlaki, de tzatziki. Deelnemers doen vervolgens mee aan een tzatziki-wedstrijd met als doel de beste saus te maken. Daarna gaan we het vlees grillen en uiteindelijk wikkelen we alle ingrediënten in pitabroodjes.
Alle deelnemers maken hun eigen souvlaki (natuurlijk onder toezicht van de hoofdgriller), ze mogen ervan genieten, samen met een Griekse salade & een biertje.