Doe mee aan deze kookles en leer geheimen over de beroemde lokale recepten, waarbij je uitsluitend kookt met seizoensproducten zoals groenten, extra vergine olijfolie, lokale heerlijke wijnen en nog veel meer.
Een beroemd Italiaans citaat zegt dat “een klein vat de beste wijn bevat”. Er is geen betere manier om Umbrië te beschrijven, een regio in Midden-Italië, rijk aan geschiedenis, cultuur en oude overtuigingen. Het heeft ook enkele van de beste middeleeuwse borghi, kleine steden of dorpen, nog steeds bewaard zoals ze oorspronkelijk waren, Assisi, Perugia, Gubbio, Spoleto en Orvieto, om er maar een paar te noemen.
Tijdens je hands-on kookles leer je speciale en unieke recepten te bereiden. Werk met alleen bloem en eieren, meng ze met passie, bereid het deeg van pasta fresca en verbeter je kookvaardigheden, kneed, snijd, tagliatelle rol en vul ravioli. Deze recepten zullen zeker indruk maken op je vrienden wanneer je je volgende Italiaanse etentje organiseert als je weer thuis bent.
Aan het einde van de les ga je rond de tafel zitten om in een gezellige sfeer te genieten van de vruchten van je arbeid, waarbij je proost met een tweede gang en het dessert vergezeld van een glas regionale wijn. Mis deze bijzondere en gedenkwaardige dag niet.
Of je kiest voor de optie om alleen van de maaltijd te genieten.
Traditioneel menu voor een typische lunch of diner in Italiaanse gezinnen:
Voorgerecht met een assortiment crostini: worst en stracchino kaas, een of twee schotels verse pasta; een tweede gang van kip, varkensvlees of vis, met een bijgerecht, en als laatste een heerlijk dessert met lepel.
Je wordt verwelkomd in het huis van de gastvrouw en ze hoopt dat je een aangename tijd zult doorbrengen en een blijvende vriendschap zult vormen.