De gastronomische reis begint in het historische centrum van Turijn. Wandel door de smalle straatjes en leer met behulp van een plaatselijke gids meer over de regio en de cultuur van Piemonte.
Proef gianduiotto, de plaatselijke chocolaatjes in staafvorm met een interessante geschiedenis. Volgens de legende is de gianduiotto ontstaan als gevolg van de continentale blokkade door Napoleon? Omdat cacao als een duur luxegoed werd beschouwd, begonnen veel chocolatiers in de regio het deels te vervangen door hazelnoten, die overvloedig aanwezig waren in de heuvels van de regio.
Drink bicerin, wat in Piemonte “glas” betekent, een lokale alcoholvrije drank die zijn oorsprong vindt in een andere 18e-eeuwse drank genaamd bavareisa, samengesteld uit koffie, chocolade en melkroom en geserveerd in ronde, doorzichtige glazen.
Proef vitel tonnè met een glas wijn. De term vitel tonnè komt uit het Piemontese dialect en verwijst naar een vleesgerecht overgoten met een ansjovissaus. Hoewel de oorsprong van dit gerecht in nevelen is gehuld, is wel bekend dat ansjovis uit het nabijgelegen Ligurië veel werd gebruikt als alternatief voor zout, dat in de middeleeuwen onbetaalbaar was.
Proef last but not least een scala aan heerlijke lokale kazen, waarvan vele een beschermde oorsprongsbenaming (DOP) hebben.