Begin de dag als een echte plaatselijke bewoner met een traditionele Griekse koffie op een legendarische plek waar al sinds 1923 koffie wordt geschonken, vergezeld van overheerlijke Loukoumades. Ga na je koffie naar de levendige centrale markt van Athene. Deze markt is doordrenkt van geschiedenis en heeft de tand des tijds doorstaan: oorlogen, bombardementen, aardbevingen en gepassioneerde inwoners die afdingen voor de beste deals. Ga in gesprek met enthousiaste winkeleigenaren en verwen jezelf met een assortiment olijven, waaronder de beroemde Kalamata-olijven.
Vervolgens gaan we naar twee bijzondere levensmiddelenwinkels aan de rand van de markt om ons tegoed te doen aan onweerstaanbaar lekkere pistachenoten, verschillende variaties van eersteklas Griekse feta en niet te vergeten de hemelse combinatie van Griekse yoghurt overgoten met een drupje heerlijke Griekse honing - een echte lokale specialiteit die je niet wilt missen!
Ga dan naar een bijzonder restaurant dat gespecialiseerd is in de keuken van Karamalnides en leer het verhaal van Grieken die met geweld uit hun thuisland werden verdreven. Bereid je smaakpapillen voor terwijl we vleeswaren en traditionele mezegerechten proeven die zijn doordrenkt met oosterse kruiden en smaken.
Wandel daarna door de boheemse wijk Psirri naar een van de meest iconische bakkerijen van de stad. Deze plek trekt Atheners van alle rangen en standen aan - presidenten, feestgangers en zelfs beroemdheden komen hier op elk uur van de dag om een van hun beroemde koulouris te nemen.
Geen enkele culinaire rondreis door Athene zou compleet zijn zonder je tanden te zetten in de iconische souvlaki. Stel je een Grieks pitabrood voor, tot de rand gevuld met sappig varkensvlees, kip, lamsvlees, tzatziki, ui en aardappelen. Je kunt het proberen in een trendy streetfoodtent die wordt gerund door een groep gepassioneerde koks en vrienden die vlees bereiden dat je alleen op het Griekse platteland vindt.
Je volgende stop is in de wijk Plaka aan de voet van de Akropolis, in een bar en distilleerderij van een familie die al sinds 1909 likeuren maakt. Proef de sterlikeur van de familie Brettos terwijl je je verdiept in de rijke geschiedenis van deze plek, allemaal omringd door levendige, oude vaten.
Bereid je vervolgens voor om je trek te stillen met verrukkelijke lokale gerechten. Neem plaats in een gezellig familierestaurant en geniet van hun dagschotels, zoals de onweerstaanbare gevulde paprika's of de troostende laagjes moussaka. Tot slot ga je naar een charmante bakkerij die in het bezit is van een verrukkelijke traktatie en smul je van hun unieke zoete taart, de Galatopi.