10-daagse all-inclusive reis waarbij je het eten en de smaken van Midden-Italië verkent met je persoonlijke chef-kok. We nemen je mee op reis naar de plaatsen waar de traditionele Italiaanse gerechten zijn ontstaan.
We koken en eten samen de beste Italiaanse gerechten, afhankelijk van het seizoen, etenswaren zoals eekhoorntjesbrood en cantharel, witte truffels, lokaal vlees en vis, regionale salami en kazen, verse groenten en natuurlijk handgemaakte pasta's;
We drinken en waarderen mijn favoriete Italiaanse wijnen: Barolo en Barbaresco, Valpolicella en Amarone, Sangiovese, Chianti, Brunello di Montalcino en Super Tuscans.
Rondleiding langs de beste voedselmarkten in de 3 regio's.
Persoonlijke kooklessen in het bergverblijf in de Apennijnen.
Lekker eten in de beste restaurants, waaronder met een Michelinster, picknicken in het bos, traditionele recepten van Pellegrino Artusi koken in onze oude keuken;
Bezoek lokale boeren, wijnkelders en markten;
Bezoek aan het heiligdom van La Verna (Toscane) gesticht door Franciscus van Assisi: hier bewonderen we de prachtige werken van loodgeglazuurd terracotta van Andrea Della Robbia;
Bezoek aan Borgo San Sepolcro (Toscane), de thuisbasis van de schilder Piero della Francesca, waar we het plaatselijke museum bezoeken met fresco's van de Wederopstanding van Christus en de Polyptiek van de Misericordia;
Bezoek aan Monterchi (Toscane) waar we Piero della Franceasca's Madonna del Parto bewonderen;
Bezoek Montefeltro, het land van de Renaissance koning Federico hertog van Urbino.
Sant'Agata Feltria, Pennabilli, Monte Fumaiolo zijn slechts enkele van de tientallen gastvrije stadjes en dorpjes waar kunst zich mengt met eten, natuurlijke schoonheid en traditie, wat een intieme charme creëert voor degenen die een bezoek brengen;