Nadat je bent opgehaald bij je hotel of de cruisehaven, kun je de botanische tuin van Trsteno bezoeken, op 30 minuten rijden van Dubrovnik. Verken tijdens een bezoek van 45 minuten een renaissancetuin uit 1492 vol exotische planten en bomen. De volgende stop is het kleine dorpje Majkovi, waar je enkele van de beste binnenlandse producten kunt proeven die de regio te bieden heeft, waaronder zelfgemaakte kazen, lokale olijven, heerlijk gedroogd vlees, vers gebakken brood, honing geproduceerd door de gastheren en een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte likeur en Kroatische wijnen.
Vervolg je weg over de hoge Napoleontische weg, geniet dan van een majestueus uitzicht op de Elaphiti eilanden terwijl je afdaalt naar Ston. De stad herbergt een van de oudste nog werkende zoutfabrieken van Europa, de op een na grootste stenen muur van Europa en een aantal van de lekkerste oesters aan de Adriatische Zee. Een paar dappere toeristen zijn geïnteresseerd in het bewandelen van de muren, die zich uitstrekken over 5,5 kilometer steile helling. Als je liever een duik neemt, een kopje koffie drinkt of verse oesters proeft, zal je gids je graag van dienst zijn.
Op de terugweg naar Dubrovnik keer je terug naar Majkovi voor een extravagante zelfgemaakte maaltijd in de traditionele Kroatische stijl genaamd ispod peke in een 300 jaar oud familiehuis. Verwen jezelf met verse geitenkaas, groenten uit de tuin en jonge geit of lam die de hele dag langzaam worden gekookt onder een grote ijzeren bel die bekend staat als een peka. Het vismenu bestaat uit octopus of gegrilde vis met aardappelen en groenten, huisgemaakte wijn en een dessert. Bij aankomst in Dubrovnik zet je chauffeur je af bij je accommodatie.