Ontdek het rijke culinaire erfgoed van Florence en Toscane terwijl je door de historische Mercato Centrale van de stad slentert. Ontmoet de lokale bevolking en kies de ingrediënten voor een hands-on kookles in een prachtige Toscaanse boerderij op het platteland.
Ga 's ochtends met je gids mee en wandel eerst door de historische en kleurrijke Mercato Centrale van Florence. Geniet van de bezienswaardigheden, geluiden en geuren terwijl je je mengt met de plaatselijke bevolking die hun dagelijkse boodschappen doet. Ontmoet de bakkers, slagers en boeren die de meest verse producten van hoge kwaliteit verkopen.
Snuffel bij de kraampjes naar vers fruit, groenten, kazen, vleeswaren, balsamicoazijn, zongedroogde tomaten, olijven en vele andere basisproducten uit de Italiaanse keuken. Ga op zoek naar de beste ingrediënten voor de kookles en leer hoe je de beste seizoensproducten kunt kiezen.
Stap dan in de bus om de uitgestrekte velden van het platteland rond Florence in te trekken en arriveer bij een charmant Toscaans landhuis op een rustige locatie. Onder leiding van je chef-kok ontdek je hoe je een heerlijke en traditionele Toscaanse maaltijd bereidt.
Ontdek hoe je met de hand authentieke Italiaanse pasta maakt met vers gelegde eieren. Combineer dit met een traditionele en stevige ragù. Maak een klassieke bruschetta met vers brood, zelfgekweekte tomaten en de eigen extra vergine olijfolie van de boerderij. Neem daarna een pauze met een glas Chianti wijn.
Na de korte pauze bereid je traditioneel Toscaans geroosterd varkensvlees en geroosterde aardappelen met verse kruiden uit de omgeving van de boerderij. Ontdek tot slot de geheimen van het heerlijke Italiaanse toetje met koffie en room, Tiramisù.
Ga ten slotte zitten om te genieten van de vruchten van je arbeid, een heerlijk 3-gangenmenu vergezeld van zorgvuldig geselecteerde wijn uit de regio om de smaken van de heerlijke gerechten die je hebt gemaakt te complimenteren.
Aan het einde van de maaltijd ontvang je een diploma en een kopie van de recepten, zodat je thuis de traditionele gerechten opnieuw kunt maken voor je vrienden en familie. Je chauffeur wacht je op voor een korte rit terug naar Florence, terwijl je “arrivederci” zegt na een onvergetelijke ervaring in Toscane.