Vanuit Funchal rijden we naar Serra d'Água op weg naar São Vicente, waar we gaan off-roaden, met fantastische uitzichten over het noorden van het eiland (Porto Moniz, Ribeira da Janela, Paúl da Serra en São Vicente). Daarna beleef je een onvergetelijke duurzame ervaring in het bijenhoningmuseum (Mel da Laurissilva), een biologische producent waar je te weten komt hoe honing wordt geproduceerd en wat de voordelen ervan zijn, samen met de gereedschappen die vroeger en nu worden gebruikt. Ook proef je wat lokale honing terwijl je je verwondert over het prachtige panoramische uitzicht over de vallei.
Daarna nemen we je mee naar het hart van de wijnstreek van Madeira, waar je een rondleiding krijgt door de grootste uitbreiding van wijngaarden op Madeira. Leer meer over de rijke geschiedenis, cultuur en productietechnieken achter de beroemde wijnen van Madeira, voordat je deelneemt aan een professionele wijnproeverij met een selectie van een rosé, drie witte en twee rode wijnen, samen met Portugese kaas en chorizo.
Na deze fantastische ervaring houden we een lunchpauze (maaltijden niet inbegrepen) en daarna bezoeken we een van de meest iconische plekken van het eiland, Cabo Girão, een van de hoogste zeekliffen ter wereld (580 meter), bekend als skywalk, die een spectaculair panoramisch uitzicht biedt over de Atlantische Oceaan, Câmara de Lobos en Funchal (niet inbegrepen). We eindigen onze tour in het traditionele vissersdorp Câmara de Lobos, waar we Henriques & Henriques Madeira Wine Lodge bezoeken om (inclusief) enkele van de beroemde Madeira wijnen te proeven: Zoet en Droog (3 jaar oud), Zoet (10 jaar oud) en Droog (15 jaar oud) inbegrepen. Een perfecte tocht geïnspireerd door de natuur en wijnliefhebbers.
Belangrijk: Dit bezoek aan Henriques & Henriques wijn lodge is niet beschikbaar tijdens sommige Portugese feestdagen, in plaats daarvan bieden we een bezoek van 20 minuten aan het traditionele vissersdorp in Camara de Lobos Bay.