De Hunter Valley Grains & Grapes Tour neemt je mee op een heerlijke wijn-, kaas- en gedistilleerdtour met lunch op slechts een paar uur ten noorden van Sydney! Wat deze tour tot de ultieme Hunter-trip maakt, is dat je de mogelijkheid hebt om bij een paar stops ook wat lokaal bier te proeven OF je kunt het bij de wijnen houden en er ook nog wat chocolade aan toevoegen! De Grains & Grapes heeft voor ieder wat wils!
Naast alle prachtige wijnen, smakelijke bieren en handgemaakte producten, doet Dave's zijn best om je mee te nemen achter de schermen van de productiehuizen om de makers te ontmoeten en een echt gevoel van de regio te krijgen. We geven altijd een rondleiding door een wijngaard, wijnmakerij of beide tijdens onze rondleidingen.
Dave's probeert ook alleen kleine familiebedrijven te bezoeken, zodat onze gasten de lokale bevolking kunnen ontmoeten en met hen kunnen praten en echt kunnen waarderen en begrijpen wat er in datgene wat ze proeven gaat zitten. Omdat we kleine producenten bezoeken, hebben onze tourvoertuigen meestal tussen de 12 en 22 zitplaatsen (inclusief de chauffeur).
De Dave's houden van de Hunter Valley en we willen je het BESTE van de regio laten zien met tours die dagelijks vanuit Sydney vertrekken.
Voorbeeldroute
Dit is een voorbeeld van wat we meestal doen, maar we kunnen niet garanderen dat het elke keer precies zo gaat. Als je met iemand reist die geen bier wil, dan hoeven ze helemaal niets te drinken, bier is optioneel bij de lunch en bij één wijnstop op de dag.
We vertrekken vroeg uit Sydney en maken meestal een stop onderweg naar The Valley.
Bij onze eerste wijnmakerij neemt je 'Dave voor de dag' je mee op een rondleiding door een wijngaard, de productieruimte van de wijnmakerij of beide. Nadat je wat geleerd hebt, is het tijd om wat te drinken met onze eerste wijnproeverij.
De lunch is vaak bij een wijnmakerij en de tweede stop, maar we gebruiken een aantal locaties. We vinden dat een gezamenlijke lunch of uitstekende houtgestookte pizza's, salades en een drankje het gesprek op gang brengen! Voor je drankje kun je kiezen uit bier, wijn of frisdrank.
Na de lunch bezoeken we de kelder van een plaatselijke familiedistilleerderij om gin, wodka en likeur te proeven. Het is een perfecte oppepper voor na de lunch!
De tweede officiële wijnproeverij van de dag (we tellen de wijn die je tijdens de lunch drinkt niet mee als proeverij) wordt aangevuld met lokale kazen. Je serveerder vertelt je welke wijn het beste bij welke kaas past.
Bij de laatste stop heb je de keuze om te genieten van een wijn en chocolade combinatie of je kunt een paddle van lokaal gemaakte ambachtelijke bieren proberen.
Als we de laatste proeverij achter de rug hebben en de bus hebben volgeladen met al het lekkers dat je hebt gekocht, is het een snelle rit terug naar Sydney… met wat gezang of een dutje!