Leer authentiek Balinees eten koken tijdens een kookles op Bali en ervaar een andere kant van het eiland die toeristen zelden zien. Ontmoet de vriendelijke lokale bevolking en maak een rondleiding over een lokale markt waar ze 's ochtends vroeg hun dag beginnen met het kopen en verkopen van hun dagelijkse ingrediënten.
Reis naar de kookschool op een biologische boerderij. Ontvang een welkomstkoffie of -thee en een licht ontbijt bij aankomst, en maak dan een rondleiding door het pand. Leer hoe een Balinese familie gebruik maakt van de natuurlijke hulpbronnen om hen heen, terwijl je groenten verzamelt voor je klas.
Maak kennis met je chef-kok, die ervoor zorgt dat alles tijdens je les op rolletjes loopt. Bereid dan een menu voor (gewoon of vegetarisch) om aan het eind van de les van te genieten.
Menu:
Bereid de gerechten voor een gewone maaltijd, waaronder een Base Gede (traditionele kruidenpasta) en Sayur Urab (gemengde groene salade met kokos en kruiden). Leer vervolgens de geheimen van Opor Ayam (Balinese kip kerrie) en sate lilit (traditionele kebab gemaakt met vlees, kokos en kruidenpasta). Maak een pindang base tomat (vis met tomatensaus) en tempe asam manis (zoetzure tempe), samen met pisang goreng of bubur injin (bananenbeignets met kokos en palmsuikersiroop of zwarte rijst puding) als toetje.
Vegetarisch menu:
Kook een vegetarische maaltijd, te beginnen met een Base Gede (traditionele kruidenpasta), en maak daarna een authentieke gado gado (geblancheerde groenten met traditionele pindasaus) samen met een opor tempe (Balinese tempe curry) en bergedel (gebakken maïs met Balinese kruiden). Ontdek de geheimen van tempe asam manis (zoetzure tempe) en veganistische sate lilit (traditionele kebab gemaakt met jackfruit en kruidenpasta). Eindig met het maken van pisang goreng of bubur injin (bananenbeignets met kokos en palmsuikersiroop of zwarte rijstpuding) als toetje.