Als er iets typerend is voor kerst in Londen, dan zijn het zeker de vele kerstmarkten die je overal in en rondom de stad kunt vinden. Van traditionele chalets tot moderne varianten, er is hier haast geen markt hetzelfde! Hier mijn beste insider tips voor een variatie aan interessante markten die je deze winter kunt bezoeken in de Engelse hoofdstad.

Traditionele Kerstmarkten

Als je op zoek bent naar de meest traditionele kerstmarkten in Londen, dan ga je of naar de Southbank of naar Hyde Park. Hier vind je de iconische houten chalets uit Bavaria, waar ze naast veel handgemaakte souvenirs ook lekkere glühwein (mulled wine) en curry worst of meat pies verkopen. Kleed je lekker warm aan en geniet van de sfeer en de kerstmuziek gezongen door de Christmas carol singers.

Southbank Centre: Belvedere Rd, SE1 8XX Londen

Hyde Park: Park Lane, W1K 7TY Londen

Foto: Nienke Krook

Real Food Christmas Market

Op deze markt vind je echte Engelse winterse lekkernijen als mince pies, mulled wine, Britse kazen, chutneys en natuurlijk Christmas puddings, brownies en cakes. Daarnaast vind je er een selectie aan andere bijzondere stocking stuffers -kleinigheidjes voor in je sok boven de open haard-. Het leuke aan de Real Food festivals is dat ze lokale en kleine producenten steunen en altijd voor biologische producten zorgen.

Real Food Christmas Market: Kings Cross Square Stationsplein aan Euston Road, N1C 9AL Londen

Foto: Nienke Krook

Olympia Spirit of Christmas Fair

Geniet van zeven dagen stijlvol shoppen in november in Olympia (zuidwest Londen). In samenwerking met het tijdschrift House & Garden vind je op deze markt een collectie van onafhankelijke boetieks die je verleiden met originele cadeaus. Ze bieden luxe producten aan op het gebied van mode, interieur en accessoires. Er zijn ook genoeg smakelijke eet- en wijnkraampjes te vinden en je kunt er deelnemen aan allerhande workshops. Voor dit evenement moet je kaarten reserveren.

Olympia London: Hammersmith Road, Kensington W14 8UX Londen

Foto: The London Tester

Crafty Fox Christmas Market

Als je gek bent op handgemaakte spullen van kleine bedrijfjes, dan is deze markt zeker iets voor jou. Met meer dan 100 Britse ontwerpers on site, zul je zeker unieke sieraden, stoffen, prints en spullen voor je interieur vinden. Je kunt ook zelf je creatieve talenten tonen in diverse workshops. Daarnaast is er ook nog een DJ en glühwein te vinden, wat wil je nog meer deze winter?

389 Coldharbour Ln, Brixton, SW9 8LQ Londen

Foto: Nienke Krook

Scandinavische Kerstmarkt

Als je eind november de markt tussen de Finse en Noorse kerk in Rotherhithe (zuidoost Londen) bezoekt, voel je je even in Scandinavië. Van Noors design tot Zweedse lekkernijen en Finse bieren, je vindt het hier allemaal. En zoek je nog een gebreide trui met sneeuwvlokken en rendieren erop? Dan ben je hier ook aan het juiste adres.

Scandi Market: Albion Street, Rotherhithe, SE16 9JB Londen

Foto: Nienke Krook