Sommige steden hebben maar een paar belangrijke bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. In Parijs is dit echter zeker niet het geval. Ook als je er al eerder bent geweest is er altijd nog iets nieuws te ontdekken. En als je Parijs voor het eerst bezoekt, is het bijna onmogelijk om alles te bekijken. Daarom nu een overzichtje van de zeven must-see attracties in Parijs.

1 De Eiffeltoren - Je kunt er niet omheen: deze 324 meter hoge toren is de bekendste toeristische trekpleister van Parijs. De Eiffeltoren werd gebouwd ter ere van de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Vanaf het observatiedek heb je een prachtig uitzicht over Parijs.

2 De Notre-Dame - Deze indrukwekkende gotische kathedraal ligt op een eilandje in de Seine: Île de la Cité. Victor Hugo's roman 'De Klokkenluider van de Notre-Dame' heeft de kathedraal wereldberoemd gemaakt. In 1804 werd Napoleon hier tot keizer gekroond. De Notre-Dame staat bekend om de mooie beeldhouwwerken, de waterspuwers en de gebrandschilderde ramen. Een van de torens is te beklimmen, voor een mooi uitzicht over de stad.

Notre-Dame, Parijs.

3 De Arc de Triomphe - Deze triomfboog staat op het drukke verkeersplein Charles de Gaulle, aan het eind van de bekende boulevard Champs-Élysées. De boog werd gebouwd in opdracht van Napoleon, ter ere van zijn overwinning bij Austerlitz. Na de eerste wereldoorlog werd onder de Arc het 'Graf van de onbekende soldaat' aangelegd, met een eeuwig brandende vlam. Vanaf de Arc de Triomphe kun je genieten van het uitzicht over het drukke plein en de boulevards er omheen.

4 Het Louvre - Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld met enkele beroemde kunstwerken, zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci en de Venus van Milo. In totaal zijn hier zo'n 35.000 kunstwerken te zien, van Egyptische en Oosterse oudheden tot Westerse schilderkunst. Het museum is gehuisvest in het paleis van het Louvre (Palais du Louvre).

5 De Sacré Coeur - De wijk Montmartre is vooral bekend om de basiliek Sacré-Coeur, gebouwd van wit kalksteen. De kerk ligt op het hoogste punt van de stad en is te bereiken met de trap of kabelbaan. In de Sacré-Coeur kun je het grootste mozaïek ter wereld van Jezus bekijken en op de trappen voor de kerk is het altijd gezellig druk met toeristen en straatartiesten.

6 Montmartre - Montmartre is de kunstenaarswijk van Parijs met een dorpse sfeer. Op het drukke, toeristische pleintje Place du Tertre, vlakbij de Sacré-Coeur, zijn veel portrettekenaars en -schilders aan het werk. Breng ook eens een bezoek aan de bekende nachtclub Moulin Rouge, waar spectaculaire shows te zien zijn met dans en cabaret.

7 Musée d'Orsay - Musee d'Orsay is gevestigd in een voormalig treinstation en ligt pal achter het Louvre op de linkeroever van de Seine. Hier worden bekende meesterwerken van impressionistische kunstschilders als Manet, Renoir, Degas, Monet, Cézanne en Van Gogh tentoongesteld.

Dit zijn slechts zeven hoogtepunten van Parijs; het is dus zeker geen compleet overzicht van alle bezienswaardigheden. Wat moet je volgens jou zeker bezoeken als je in Parijs bent? Deel het hieronder!