De grootste stad van Argentinië is tevens de hoofdstad van het land en de op een na grootste metropool van Zuid-Amerika. De Fransen, Spanjaarden en Italianen hebben een sterk Europees stempel op de stad gedrukt. De inwoners van Buenos Aires noemen zichzelf "porteños" (havenmensen) en zijn erg trots op hun rijke cultuur. Om de wereldberoemde tango kun je natuurlijk niet heen, maar in Buenos Aires vind je daarnaast ook de meeste theaters ter wereld. In deze stad is iedereen welkom die wil genieten van de avontuurlijke en kleurrijke variëteit aan bezienswaardigheden. Onder andere Palermo, La Boca, Puerto Madero, San Telmo en Recoleta zijn leuke wijken om te bezoeken.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder staan een aantal van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

♦ Het Cabildo (0:07)

Ooit zetelde hier de regering en nu is het een museum gewijd aan de Meirevolutie van 1810.

♦ De Puente de la Mujer (0:12)

Met deze "vrouwenbrug" heeft de Spaanse architect Santiago Calatrava een fascinerend herkenningspunt ontworpen.

♦ Puerto Madero (0:16)

Deze buurt aan de Rio de la Plata is de meest moderne en rijkste wijk van Buenos Aires. De oude dokken van de haven zijn sinds 1993 vervangen door glazen wolkenkrabbers, elegante restaurants en trendy nachtclubs.

♦ Plaza de Mayo (0:23)

Samen met de Pirámide de Mayo is dit de belangrijkste plek waar de onafhankelijkheid van de republiek in 1810 wordt herdacht. Hier bevinden zich meerdere belangrijke gebouwen, zoals het Cabildo.

♦ Avenida Cabildo (0:42)

Winkels, boetieks en kleine cafés verleiden je om te komen winkelen.

♦ Catedral Metropolitana de Buenos Aires (0:47)

Deze kathedraal is de zetel van de bisschop van Buenos Aires en is gelegen aan het Plaza de Mayo. De bouw begon al in de 17e eeuw maar de gevel werd pas in de 19e eeuw voltooid.

Buenos-Aires_cathedral.jpg

♦ La Boca ♦ (0:51)

Zowel tango als voetbal nemen in deze leuke en kleurrijke buurt naast de oude haven van Buenos Aires een belangrijke plaats in.

♦ Estadio La Bombonera (0:54)

In het thuisstadion van de Argentijnse eredivisieclub Boca Juniors is een clubmuseum gevestigd. Hier is een volledige zaal gewijd aan hun bekendste speler ooit, Diego Maradona.

♦ Universidad de Buenos Aires (1:04)

De faculteit der rechtsgeleerdheid geniet het voorrecht zich in een statig gebouw te bevinden.

♦ Congreso de la Nación Argentina ♦ (1:15)

Het Palacio del Congreso Nacional Argentino in politiek opzicht de op een na belangrijkste plek van Argentinië, worden nieuwe wetten geschreven.

♦ Monumento de los Españoles (1:25)

Deze allegorie van de republiek staat symbool voor de onafhankelijkheid van Spanje en herinnert tegelijkertijd aan het voormalig koloniale verleden.

Heb je al zin gekregen om naar Buenos Aires te gaan We hebben geweldige aanbiedingen voor je in deze Argentijnse hoofdstad.