Er zijn verschillende redenen waarom een bepaalde bestemming populair kan worden vanwege kunst. Misschien zijn er kunstgalerieën en musea met beroemde werken te vinden. Of misschien was deze plek in het verleden een artistiek centrum. Of misschien zijn de openbare ruimten hier verfraaid met straatkunst, met zowel beroemde stukken als verborgen pareltjes.

Als je op zoek bent naar ideeën voor je volgende vakantie in het teken van kunst, ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je gidsen over 's werelds beste musea en kunstgalerieën, artikelen over specifieke kunstenaars en de plaatsen waar ze woonden, en aanbevelingen over hoe je een stad kunt ervaren aan de hand van zijn gebouwen.

We laten je zien hoe Barcelona dankzij de kunst en architectuur van Gaudí tegenwoordig een zeer geliefde stad bij reizigers is geworden, en in welke steden je de mooiste straatkunst kunt ontdekken. Je ziet hier bovendien waar je het beste naartoe kunt voor schilderijen van beroemde kunstenaars als Monet en Van Gogh, en we geven je tips voor alternatieve kunst en undergroundscenes. Dus kijk hier even op je gemak rond en kom meer te weten over alles van prachtige schilderijen en beeldhouwwerken tot indrukwekkende gebouwen en kunst op onverwachte plekken.

Als je niet alleen van kunst houdt, maar ook van muziek, literatuur en film, kun je ook een kijkje nemen op onze pagina over cultuur.

Onze Kunst artikelen