Wandelen over de Tower Bridge, de Big Ben fotograferen en de traditionele wisseling van de wacht bekijken bij Buckingham Palace: drie populaire activiteiten onder toeristen. Als hoofdstad van Engeland en een van de populairste steden ter wereld heeft Londen echter veel meer te bieden. Hieronder een kleine greep uit de honderden, zo niet duizenden activiteiten, attracties en bezienswaardigheden.

Saatchi Gallery + V&A Museum
Deze combinatie staat garant voor een geslaagde ochtend of middag. Begin je kunstzinnige uitje bij Sloane Square, waar de Saatchi Gallery is gevestigd, met een ongewone verzameling kunstwerken. Eigenaar van de Gallery is Charles Saatchi, zakenman en kunstverzamelaar. Naast veel opkomende artiesten is er ook werk van controversiële kunstenaars te zien. De toegang is gratis. Na je bezoek aan de Saatchi Gallery kun je door de prachtige straten van West-Londen richting South Kensington lopen. Misschien kom je onderweg langs huizen waar beroemdheden als Mick Jagger en Oscar Wilde hebben gewoond. Voordat je de indrukwekkende kunst- en designcollectie in het Victoria and Albert Museum gaat bekijken - ook hier is de toegang vrij - kun je een kop thee drinken in hun outdoorcafé.

Skyline van Londen

Borough Market + Tate Modern + the South Bank
Ook Borough Market, Tate Modern en de South Bank zijn een gouden combinatie voor een onvergetelijke middag in Londen. Begin met een lunch op de Borough Market. Met tientallen kramen met eten van over de hele wereld heb je oneindig veel keus. Cafeïneliefhebbers opgelet: probeer de beroemde koffie van de Monmouth Coffee Company. Genoeg gegeten? Tijd om je richting de Theems te begeven voor een van Londens bekendste musea: Tate Modern. Vijf verdiepingen met werken van Picasso, Matisse en Rothko, en tijdelijke exposities maken het museum het bezoeken waard. En daarnaast: de toegang is gratis! Genoeg gezien? Maak tot slot een ontspannende wandeling langs de South Bank. Je kunt dan meteen een paar van Londens bekendste hotspots van een afstand bekijken, zoals de London Eye en de parlementsgebouwen.

Ontspannen (picknick) in het park
Voor een stad als Londen, dichtbevolkt en dichtbebouwd, zijn er heel veel parken. St. James Park, Greenwich, Hydepark, Primrose Hill, London Fields en Regent's Park... om er maar een paar te noemen. Zonde als je niet even de tijd neemt om een van deze parken te bezoeken. Zeker als het mooi weer is; haal wat lekkers te eten en ga picknicken!

Brick Lane
Brick Lane is een straat is Oost-Londen, beroemd vanwege de vele curryrestaurants. Volgens Londenaren is deze straat (en zijstraten) in Shoreditch the place to be in het weekend. Want dan transformeert Brick Lane in een grote markt, met muziek, kunst, eten, kleding en antieke spullen. Dit alles trekt hippe mensen aan vanuit de hele stad. Leuk om mensen te kijken dus. Tip: als je toch in de buurt bent, is het de moeite waard om een uitstapje te maken naar de Colombia Road Flower Market en een wandeling te maken langs Regent's Canal.

Curry

Duck & Waffle: het hoogste restaurant van de UK
Duck & Waffle: een opvallende naam, een geniale menukaart en overheerlijke cocktails. Wat het restaurant echter vooral bijzonder maakt is de ligging op de 40e verdieping van een wolkenkrabber. Hiermee is Duck & Waffle het hoogste restaurant van de UK, met een spectaculair uitzicht over de stad. Ook bijzonder: het restaurant is 24/7 open. Dat geeft je de gelegenheid om zowel zonsondergang als zonsopkomst vanaf een unieke locatie te beleven. Tip: een brunch is een stuk goedkoper dan een diner. Wel even van tevoren reserveren!

Bezoek een show in West End
West End is dé uitgaans-/theaterwijk van Londen. Grote producties als War Horse, Les Misérables en Jersey Boys hebben er gedraaid of zijn er nog steeds te zien. Let op: neem een goed gevulde portemonnee mee. Aan het bezoeken van een voorstelling hangt meestal een behoorlijk prijskaartje.

Dit zijn slechts een paar tips. Er zijn nog honderden dingen te noemen die de moeite waard zijn, zoals Camden Market, The National Portrait Gallery, Trafalgar Square, de British Library, St. Paul 's Cathedral, en ga zo maar door.

Lees voor meer tips ook de Expedia reisgids Londen.

Wat mag volgens jou niet ontbreken tijdens een bezoek aan Londen? Deel je tips onderaan dit artikel.

(Dit artikel is een bewerking van 'Destination Guide London' geschreven door Brenna Holeman, community manager van Traveller Notes).