By Expedia Team, on November 10, 2015

5x alternatieve kerst in en rondom Londen

Kerst in Engeland is meer dan alleen kalkoen eten, kitscherige versieringen en oude tradities. Zeker in Londen barst het namelijk van de alternatieve evenementen waar je nét even iets anders kunt zien en doen dan je met de feestdagen gewend bent. En daarbij vermijd je vaak ook nog de hordes toeristen. Het enige dat waarschijnlijk hetzelfde blijft, is dat feestelijke gevoel dat je aan je bezoek overhoudt.

### Een verlichte wandeling door Kew Gardens

Hoewel een bezoek aan deze wereldberoemde botanische tuinen normaal gesproken al te gek is, zul je vanaf november helemaal onder de indruk zijn. De tuinen zijn behangen met gekleurde lichtjes langs een 1,5 kilometer lang pad door onder andere de ‘Bamboo Garden’ en langs de ‘Princess of Wales Conservatory’. Vergezeld door de geur van geroosterde kastanjes en marshmallows en een bezoek aan Santa’s Snowflake Grotto, is het kerstgevoel compleet.

Kew Gardens: Kew, Richmond, Surrey TW9 3AB

_Foto: Hugo Stephens, CC BY 2.0

### Wandel door een betoverend bos

Syon House is het meer dan 500 jaar oude Londense huis van de Duke of Northumberland en zijn familie. Naast een prachtig klassiek interieur heeft het huis een imposante tuin met meer dan 400 bijzondere soorten bomen. Vanaf eind november vind je hier het ‘Enchanted Woodland’. Kleed je warm aan en volg het verlichte pad langs interactieve installaties en historische bouwwerken.

Enchanted Woodland: Syon Park, London Rd, Brentford, Middlesex, TW8 8JF

Foto: Mike Fleming, CC BY 2.0

### Een Elizabethaanse kerst

Reis eind december terug naar het jaar 1593, toen Elizabeth I de koningin van Engeland was. Buitenlandse cadeaus worden gepresenteerd, bijzondere muziek gespeeld, er wordt volop gedanst en je kunt luistere naar prachtige verhalen. Beneden in de Tudor keukens kun je de koks vinden die druk bezig zijn een koninklijke maaltijd te bereiden. Ook rondom het paleis zul je veel feestelijke versieringen vinden, vooral in de kloosters.

Hampton Court Palace: Surrey, KT8 9AU

Foto: Still ePsiLoN, CC BY 2.0

### Spitalfields winter festival

Twaalf dagen lang staat de buurt Spitalfields in Oost-Londen in december in het teken van kunst. Dit festival voor alle leeftijden brengt de beste wereldmuzikanten samen met lokale artiesten, laat je de beste Indie films zien en organiseert historische wandelingen en creatieve workshops door de stad. Je kunt online voor alle activiteiten en optredens reserveren.

Spitalfields Market: Market Street, Spitalfields, E1 6DT Londen

Foto: allison.hare, CC BY 2.0

### Kerst in een tijdcapsule

Dennis Severs’ huis in Spitalfields is een tijdcapsule die het leven van een Hugenoten familie uit de 18e tot 20e eeuw bewaard heeft. Severs was een kunstenaar die het huis ontwierp als een ‘spel’: je loopt door de 10 kamers die elk je zintuigen op een andere manier prikkelen en verzint je eigen verhaal over de bewoners. Vanaf eind november gaat de kerstversiering hier omhoog en kun je de geschiedenis binnenstappen in kaarslicht.

Dennis Severs’ House: 18 Folgate Street, Spitalfields, E1 6BX Londen

Foto: Edvvc, CC BY 2.0_”