By Expedia Team, on September 1, 2016

5x musea in Düsseldorf

Düsseldorf is een echte kunststad. Van schilderkunst en beeldhouwkunst tot grafische vormgeving en fotografie. Deze stad biedt je alle mogelijkheden om cultureel verantwoord bezig te zijn. Met 17 stedelijke musea en expositieruimtes, ontelbaar veel particuliere musea en dik 100 galerieën en kunstruimten is het alleen wat moeilijk kiezen. Keuzestress! Deze tips helpen je op weg.

### NRW-Forum: hedendaagse kunst

Het NRW-Forum Düsseldorf is erg populair, omdat er zoveel te zien is. Media, fotografie, architectuur, mode en design vind je hier allemaal terug. Eerdere tentoonstellingen waren van Anton Corbijn, Alexander MqQueen, Vivienne Westwood en Andy Warhol. Het museum heeft geen permanente exposities. Bekijk dus online wat er te zien is. Wil je een paar euro besparen? Vermijd dan het weekend: een volwassene betaalt dan 2 euro meer dan doordeweeks.

NRW-Forum Düsseldorf: Ehrenhof 2, 40479 Düsseldorf

Foto: Kim Sterenborg

### Museum Kunstpalast: liggend kunst kijken

Het Museum Kunstpalast is een museum vol schilderijen en beeldhouwwerken uit de middeleeuwen tot nu. Ook andere kunstvormen vind je hier. Bijvoorbeeld Fish Flies on Sky: 88 televisiemonitors die je liggend kunt bewonderen. De vaste collectie wordt afgewisseld met tijdelijke tentoonstellingen. In Museum Kunstpalast zit ook het glasmuseum Hentrich. Die kun je meteen even meepakken als je er toch bent. Of bezoek je liever een optreden in de museumconcertzaal?

Museum Kunstpalast: Ehrenhof 4-5, 40479 Düsseldorf

Foto: Kim Sterenborg

### Kunsthalle Düsseldorf: een beetje excentriek

Kunsthalle Düsseldorf stelt werk tentoon van nieuw talent en grote namen in moderne en hedendaagse kunst. De Kunsthalle omschrijft zichzelf als “een tempel van mogelijkheden, een plaats vrij van vooroordelen, een kern van inspiratie, broeinest van discussie, esthetische pionier en zo nu en dan provocateur”. Experimenteel mag je het dus best noemen. Op de 2e verdieping laat kunstvereniging Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen jonge kunstenaars exhibities samenstellen.

Kunsthalle: Grabbeplatz 4, 40213 Dusseldorf

Foto: Retinafunk, CC BY-SA 2.0

### Filmmuseum: ga achter de schermen

Het filmmuseum weet vier verdiepingen te vullen met (vooral Duitse) filmgeschiedenis. Van camera obscura tot de nieuwste camera’s, maar ook rekwisieten en kostuums. Je kunt een kijkje nemen in een replica van een filmstudio en ontdekken hoe special effects tot stand komen. Voor dit museum is het wel handig als je Duits redelijk begrijpt, anders mis je veel details. Je kan in dit museum trouwens ook naar de bioscoop.

Filmmuseum: Schulstraße 4, 40213 Düsseldorf

_Foto: Falcon® Photography, CC BY-SA 2.0_

### Kunst im Tunnel: ga ondergronds

Dit museum ligt letterlijk in een tunnel, direct onder de Rijnpromenade. KIT – Kunst im Tunnel – betreed je via een bijzonder glazen toegangsgebouw. Het museum heeft een wisselende collectie van vooral hedendaagse kunst van kunstacademiestudenten. De tweede zondag van de maand is je bezoek gratis. Ook leuk: “ART BREAK”, een korte rondleiding op de tweede woensdag van de maand en 20% korting op je lunch in het KIT Café.

Kunst im Tunnel: Mannesmannufer 1b, 40213 Düsseldorf

Foto: Pixabay