By Expedia Team, on July 8, 2015

Een weekendje Christmas shopping in Londen

De dagen voor Kerst vormen de ideale periode voor een uitstapje naar de Britse hoofdstad. De hele stad hangt dan vol met kerstverlichting, wat het winkelen in Londen extra gezellig maakt. De geur van pudding, hier en daar knallende rotjes en een koor dat Engelse kerstliedjes zingt. Er is geen twijfel mogelijk, je gaat de magie van de feestdagen in Londen meemaken. Deze winter steek je het Kanaal over met de boot, het vliegtuig, de trein of de auto. Kijk goed om je heen in de winkels in Carnaby, Bond Street of Covent Garden, op zoek naar de beste koopjes. Vergeet tijdens het winkelen niet te genieten van de magische kerstverlichting in de Britse hoofdstad.

Shoppen in Londen
———————

### Carnaby Street

De Engelsen kunnen geen genoeg krijgen van kerstdecoraties en dit ga je met eigen ogen zien. Overal hangen slingers vol met glitters en de kerstbomen hangen vol met kleine kerstfiguurtjes en gekleurde kerstballen. Haal je pinpas maar vast tevoorschijn voor een goede shopsessie in de Londense winkels.

Je dag begint in Carnaby Street, in het centrum van de wijk West End. Ligt dit ver bij je bed & breakfast vandaan? Geen zorgen. Je loopt zo naar een metro (de Londense Tube) en stapt uit op het station Oxford Circus of Piccadilly Circus. Deze haltes liggen vlakbij Carnaby Street.

Het zogenaamde ‘Carnaby’ is een gebied dat bestaat uit 13 winkelstraten. Via Carnaby Street treed je binnen in een walhalla van winkels. Als je hier onder de boog doorloopt, zijn de gekleurde gevels van de huizen het eerste dat opvalt. Hier aangekomen, is het de hoogste tijd om de eerste winkel in te duiken. Naast de winkels van internationaal bekende merken zijn er ook een aantal underground winkels van jonge talentvolle ontwerpers.

Houd je van nieuwe concepten? Ga dan naar het warenhuis Kingly Court. Dit vernieuwende gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Je vindt er producten die zijn gemaakt door onafhankelijke merken met een kleine oplage. Hier vind je ongetwijfeld unieke en trendy cadeaus voor Kerst.

carnaby_street_at_christmas_-_geograph.org_.uk_-_1085110.jpg

Carnaby Street. Foto door Stephen McKay onder licentie CC BY-SA 2.0

### Bond Street

Vervolgens ga je naar Bond Street in Mayfair, in het westen van Londen. Dit is een andere wijk met een andere sfeer. Hier zijn veel winkels met haute couture en luxe merken. Deze straat is ideaal voor een intensieve sessie window shopping bij Burberry, Chanel, Hermès, Jimmy Choo, Louis Vuitton en Ralph Lauren.

### Shoppen met kerstverlichting in Covent Garden

Heb je nog een beetje energie over? Ga dan naar Covent Garden. Deze wijk zit vol met winkels, restaurants en andere plekken waar je je kunt vermaken. Met Kerst is de wijk nog mooier dan normaal, want deze architectonische parel is tijdens de feestdagen rijkelijk versierd. Je shopsessie wordt opgefleurd door slingers, lampjes, wimpels, kerstballen en traditionele kerstfiguren.

covent_garden.jpg

Covent Garden. Foto door Pam Fray onder licentie CC BY-SA 2.0

De magische verlichting van Londen
————————————–

Nadat je de prachtig versierde kerstboom op Trafalgar Square hebt bekeken, ga je naar de botanische tuin Kew Gardens.

Als de avond valt, worden de paden van dit geweldige park verlicht door lampions en lichtslingers. Je hebt echt het gevoel dat je door een betoverd sprookjesbos loopt. Na dit magische avontuur kun je de bijzondere etalage van het bekende warenhuis Harrods bekijken.

Vervolgens is het tijd voor de openluchtijsbaan op de esplanade van Somerset House. Deze mooie ijsbaan wordt verlicht door tientallen fakkels en lichtslingers. Een perfecte omgeving om een paar rondjes op het ijs te maken. Londen is echt de meest magische stad met Kerstmis.

### De Christmas Day Race

Sinds 1864 organiseert de Serpentine Swimming Club van Londen de Christmas Day Race. Deelnemers springen op eerste kerstdag vanaf 9 uur ‘s ochtends in het ijskoude water van het meer The Serpentine en zwemmen 100 meter. De winnaar neemt de Peter Pan Cup mee naar huis (en ongetwijfeld ook een flinke verkoudheid). Als zwemmen in ijskoud water je niet zo trekt, kun je deze kerstwedstrijd ook vanaf de kant meemaken, onder het genot van een heerlijke warme chocolademelk.

### Londen tijdens Kerstmis volgens Charles Dickens

Wil je de magie van Kerst in Londen graag nog wat langer meemaken, wanneer je na een dag winkelen weer terug bent in je bed & breakfast? Lees dan de klassieker van Charles Dickens, A Christmas Carol. Dit kerstverhaal neemt je mee in de voetsporen van de oude hoofdpersoon, Scrooge, een paar dagen voor Kerstmis.

### Londen met Kerst in het kort

Beste tijd om te gaan

Kleed je warm aan en vertrek in december naar Londen. Zo kun je je kerstinkopen doen in een feestelijke en magische sfeer.

Vervoer

Metro: de prijs van een metrokaartje is vrij hoog, dus kies voor een London Pass. Deze pas geeft je toegang tot al het openbaar vervoer in Londen. Zo ben je goedkoper uit.

Taxi: de prijs wordt berekend met een meter. De minimale prijs van een rit is £2,40 (€ 3,50).

Te voet: zo kun je optimaal genieten van de kerstversiering en de prachtige etalages in de winkelstraten.

Slapen

In een bed & breakfast (overnachting en ontbijt) in de buurt van Covent Garden of Carnaby. Ook in de buurt van Knightsbridge en Mayfair kun je heerlijk knus overnachten.

Eten & drinken

The Andover Arms: 57 Aldensley road, Londen. Pub met karakteristieke keuken, menu’s van € 10 tot € 25

Marianne restaurant: 104a Chepstow road, Londen. Franse keuken, menu’s van € 48 tot € 95

Rock Star Sushi bar: 5, Merton Abbey Mills, Watermill Way, Londen. Japanse keuken, menu’s van € 19 tot € 31

Baileys Fish and chips:115 Dawes road, Londen. Fish and chips (vis en patat), menu’s vanaf € 9

_Prijzen kunnen afwijken_”