Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


10e arrondissement

Ontdek bijzondere restaurants en cafés en fiets langs de bomen aan de rand van het charmante kanaal dat door dit deel van Parijs loopt.

Het 10e arrondissement was eens een slaperige voorstad, maar tegenwoordig is het een plek met levendige boulevards en een veelzijdig nachtleven. De meeste bedrijvigheid is te vinden bij het kanaal, waar studenten en artistieke types zich op de oevers verzamelen voor picknicks en andere sociale bezigheden. Zoek een plekje bij een café en kijk toe hoe de fietsers en skaters je tafeltje voorbijrazen in deze jeugdige en groene zone.

Slenter in het oosten van het arrondissement over de Promenade du Canal Saint-Martin en geniet van het schitterende licht dat door de bomen straalt. Ontmoet de bewoners die op de trappen genieten van stokbrood met kaas en wijn. Ga midden op de brug staan en kijk hoe de kleur van het water verandert na zonsondergang. Hier in de buurt zijn veel, zowel regionale als internationale restaurants te vinden. Vooral Indiase restaurants tref je hier veel.

Voor een inkijkje in de lokale geschiedenis ga je richting het zuiden, naar de Place de la République. Werp je blik op het beeld van Marianne midden op het plein; zij beeld de Godin van de Vrijheid uit. De woorden Liberté, Égalité en Fraternité zijn op het beeld te lezen; een motto dat in het Franse gedachtegoed is verankerd sinds de Franse revolutie. Kijk toe hoe de kinderen spelen in het Miroir d'Eau op het plein. Neem een kijkje in de bijzondere restaurants en bars in de steegjes rondom het plein.

Als je geen genoeg kunt krijgen van alle opmerkelijke dingen die hier te zien zijn, ga dan naar het Musée de l’Éventail om een verzameling antieke waaiers te bekijken. Bewonder de barokke inrichting van de zalen, waar onder andere een monumentale open haard en kroonluchters te zien zijn. Kom meer te weten over het productieproces van de waaiers en de materialen die hierbij werden gebruikt.

Bekijk een solovoorstelling en andere intrigerende optredens bij het Palais des Glaces. Bezoek een van de bars aan het kanaal voor een glas rode wijn.

Het 10e arrondissement ligt in het noordoosten van Parijs. Het ligt ten zuidenoosten van Montmartre en net ten noorden van het 2e en 3e arrondissement. Twee van de zes treinstations van Parijs, namelijk het Gare du Nord en het Gare de l’Est, staan in dit gebied. Ga met de metro naar het Place de la République met een van de vele lijnen die hierheen rijden.

Het kanaal is het hoogtepunt van het 10e arrondissement en verder vind je hier een winkelboulevard, een groot plein en andere bijzondere attracties.


10e arrondissement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in 10e arrondissement

Alle 222 accommodaties in 10e arrondissement bekijken
Generator Paris € 56
Generator Paris

Generator Paris

9-11 Place du Colonel Fabien, Paris
   
  4,1
  / 5, op basis van 1.060 beoordelingen
  0.0 van 5.0

  Dit hostel ligt in Centrum van Parijs, binnen 3 km afstand van Hôpital Saint Louis, Basilique du Sacré-Cœur en Musée Georges Pompidou. Ook Galéries Lafayette en Forum des Halles liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Colonel Fabien ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Bolivar is het 7 minuten lopen.

  Hotel d'Amiens € 69
  Hotel d'Amiens

  Hotel d'Amiens

  11 rue des Deux Gares, Paris
    
   3,9
   / 5, op basis van 336 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Folies Bergère, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Parc des Buttes-Chaumont en Moulin Rouge liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Gare du Nord en Paris Magenta liggen op 5 minuten lopen.

   Smart Place Paris Gare du Nord by Hiphophostels € 48
   Smart Place Paris Gare du Nord by Hiphophostels

   Smart Place Paris Gare du Nord by Hiphophostels

   28 Rue de Dunkerque, Paris
     
    4,0
    / 5, op basis van 573 beoordelingen
    0.0 van 5.0

    Dit hostel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Le Trianon, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Moulin Rouge en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Station Paris Nord ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Gare du Nord is het 6 minuten lopen.

    Avalon Hotel Paris Gare du Nord € 61
    Avalon Hotel Paris Gare du Nord

    Avalon Hotel Paris Gare du Nord

    131/133 Boulevard Magenta, Paris
      
     3,5
     / 5, op basis van 886 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Le Trianon, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Moulin Rouge en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gare du Nord en Station Paris Nord liggen op 5 minuten lopen.

     Hôtel Vacances Bleues Provinces Opéra € 69
     Hôtel Vacances Bleues Provinces Opéra

     Hôtel Vacances Bleues Provinces Opéra

     36 rue de l'Echiquier, Paris
       
      3,7
      / 5, op basis van 781 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Cinéma Grand Rex, Galéries Lafayette en Forum des Halles. Ook Opéra Garnier en Musée Georges Pompidou liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Bonne Nouvelle ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Strasbourg - Saint-Denis is het 7 minuten lopen.

      Libertel Gare Du Nord Suede € 61
      Libertel Gare Du Nord Suede

      Libertel Gare Du Nord Suede

      106 Boulevard Magenta, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 1.618 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Folies Bergère, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Moulin Rouge en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gare du Nord en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

       Le Rocroy Hotel Paris Gare du Nord € 65
       Le Rocroy Hotel Paris Gare du Nord

       Le Rocroy Hotel Paris Gare du Nord

       13, Rue de Rocroy, Paris
         
        4,0
        / 5, op basis van 537 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Folies Bergère, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Moulin Rouge en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Poissonnière ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Gare du Nord is het 7 minuten lopen.

        Hotel Aida Marais Printania € 65
        Hotel Aida Marais Printania

        Hotel Aida Marais Printania

        19 Rue Du Chateau D Eau, Paris
          
         3,7
         / 5, op basis van 776 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Place de la République, Musée Picasso en Musée Georges Pompidou. Ook Forum des Halles en Place des Vosges liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Jacques Bonsergent ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Republique is het 6 minuten lopen.