Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


17e arrondissement

Loop langs markten, parken en elegante herenhuizen in deze buitenwijk om een glimp op te vangen van het leven van de Parijse burgerij.

Het 17e arrondissement is een van de rijkste delen van Parijs. Gebouwen ontworpen door Haussmann sieren dit gebied even ten noorden van de Arc de Triomphe. Ervaar het ontspannen ritme van het Parijse leven in deze geweldige buitenwijk met een prachtig park en enkele monumenten.

Wandel door de fraaie woonwijken en fantaseer over een eigen appartement in een van de herenhuizen op deze plek. Pauzeer even bij een restaurant of café en kijk hoe de Parijzenaren genieten van de dag. Koop wat stokbroden, kaas en andere Franse producten bij de supermarkt of een bakkerij en begeef je naar een van de pleinen of kleine parken voor een picknick.

Een van de hoogtepunten in het 17e arrondissement is de Marché Poncelet die bijna elke dag plaatsvindt van 's ochtends tot 's avonds. Je kunt hier fruit, groente, kaas, wijn en zeevruchten kopen.

In het zuiden van het arrondissement ligt het prachtige Parc Monceau. Wandel hier met je gezin over de kronkelende paden. Laat de kinderen in het gras spelen tussen de eenden, duiven en eekhoorns. Bekijk ook de verschillende beelden die hier rond het meer staan opgesteld. Enkele boeiende voorbeelden zijn de Egyptische piramide, het Chinese fort en de Korinthische zuilen in het water. De 19e-eeuwse kunstenaar Claude Monet kwam vaak in dit park om inspiratie op te doen voor enkele van zijn werken.

Ga 's avonds naar de artistieke wijk Batignolles in het noorden en breng een bezoek aan een van de excentrieke bars of restaurants. Deze wijk staat bekend om de Algerijnse restaurants. Overdag is hier een overdekte markt te vinden waar vlees en vis wordt verkocht.

Verdiep je in het leven van Georges-Eugène Haussmann; de 19e-eeuwse architect die veel invloed had op de gebouwen die in deze buurt werden gebouwd. De stijl van zijn vele ontwerpen varieerde van traditioneel tot innovatief.

Het 17e arrondissement ligt in het noordwesten van Parijs. Het ligt ten zuiden van de gemeente Clichy en de gemeente Levallois-Perret aan de noordelijke buitenrand van Parijs. Reis naar een van de RER- of metrostations in de buurt van dit arrondissement of neem de bus vanaf de internationale luchthaven Parijs-Charles de Gaulle of luchthaven Beauvais-Tillé.

De rijkere Parijzenaren trekken naar het 17e arrondissement voor de statige architectuur en de uiteenlopende bars en cafés die er te vinden zijn.


17e arrondissement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in 17e arrondissement

Alle 231 accommodaties in 17e arrondissement bekijken
Hyatt Regency Paris Etoile € 129
Hyatt Regency Paris Etoile

Hyatt Regency Paris Etoile

3, Place du Général Kœnig, Paris
   
  4,1
  / 5, op basis van 272 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 5 km afstand van Eiffeltoren, Galéries Lafayette en Moulin Rouge. Ook Palais Royal en Paleis van Versailles liggen binnen 25 km afstand. Station Paris Neuilly-Porte-Maillot ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Porte Maillot is het 7 minuten lopen.

  Le Tsuba Hotel € 119
  Le Tsuba Hotel

  Le Tsuba Hotel

  45 rue des Acacias, Paris
    
   4,7
   / 5, op basis van 307 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 2 km afstand van Place Charles de Gaulle - Étoile en Parc Monceau. Ook Eiffeltoren en Palais de Chaillot liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Ternes ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Argentine is het 6 minuten lopen.

   Hôtel Régence Etoile € 109
   Hôtel Régence Etoile

   Hôtel Régence Etoile

   24 Avenue Carnot, Paris
     
    4,3
    / 5, op basis van 242 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 10 minuten lopen van Place Charles de Gaulle - Étoile en Champs-Élysées. Ook Eiffeltoren en Palais de Chaillot liggen binnen 3 km afstand. Station Paris Charles de Gaulle - Étoile ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Argentine is het 5 minuten lopen.

    Splendid Etoile Hotel € 128
    Splendid Etoile Hotel

    Splendid Etoile Hotel

    1 Avenue Carnot, Paris
      
     4,5
     / 5, op basis van 331 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit romantische hotel ligt in 17e arrondissement, vlak bij Place Charles de Gaulle - Étoile en Arc de Triomphe. Ook Palais des congrès de Paris en Parc Monceau liggen binnen 2 km afstand. Station Paris Charles de Gaulle - Étoile ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Charles de Gaulle - Étoile is het 5 minuten lopen.

     Timhotel Berthier Paris 17 € 59
     Timhotel Berthier Paris 17

     Timhotel Berthier Paris 17

     4 Boulevard Berthier, Paris
       
      3,7
      / 5, op basis van 1.956 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Parc Clichy-Batignolles - Martin-Luther-King en Square des Batignolles. Place de Clichy ligt op 1,7 km. RER-station Porte de Clichy en Station Paris Porte de Clichy liggen op 5 minuten lopen.

      Le Meridien Etoile € 159
      Le Meridien Etoile

      Le Meridien Etoile

      81 Boulevard Gouvion Saint-cyr, Paris
        
       3,9
       / 5, op basis van 1.048 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 2 km afstand van Palais des congrès de Paris en Champs-Élysées. Ook Eiffeltoren en Palais de Chaillot liggen binnen 3 km afstand. Station Paris Neuilly-Porte-Maillot en Metrostation Porte Maillot liggen op 5 minuten lopen.

       B Montmartre € 114
       B Montmartre

       B Montmartre

       6 Rue Lecluse, Paris
         
        4,6
        / 5, op basis van 1.289 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Parc Monceau liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Place de Clichy en Station de Métro Rome liggen op 5 minuten lopen.

        ibis Paris 17 Clichy-Batignolles - formerly Berthier € 58
        ibis Paris 17 Clichy-Batignolles - formerly Berthier

        ibis Paris 17 Clichy-Batignolles - formerly Berthier

        10 Rue Bernard Buffet, Paris
          
         3,6
         / 5, op basis van 966 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 2 km afstand van Place de Clichy en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur liggen binnen 3 km afstand. RER-station Porte de Clichy en Station Paris Porte de Clichy liggen op 5 minuten lopen.