Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


9e arrondissement

Bekijk een balletshow in een barok paleis, bezoek een wassenbeeldenmuseum en snuffel rond bij kraampjes in de voormalige rosse buurt.

Grote boulevards met hotels, winkelcentrums en warenhuizen vormen de kern van het 9e arrondissement. De Opéra Garnier is een van de culturele hoogtepunten van dit zakelijke en rijke arrondissement. Klim naar de bovenste verdieping van de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps voor een panoramisch uitzicht over Parijs met de Eiffeltoren.

In het zuiden van dit arrondissement zijn de meeste dingen te doen. Werp je blik op de elegante Opéra Garnier, ook wel Palais Garnier, uit de negentiende eeuw. Woon hier een balletshow bij in de grote zaal met 1979 zitplaatsen. Neem een kijkje in het Bibliothèque-Musée de l'Opéra National de Paris voor duizenden documenten, programma's en grafische ontwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van de opera. Even verderop staat de populaire concertzaal Olympia waar bezoekers met betoverende neonletters naar binnen worden gelokt.

Wandel wat rond in de buurt van de Grands Boulevards in het zuidoosten van het arrondissement om verschillende warenhuizen te bezoeken in gebouwen uit de negentiende eeuw. Slenter over de overdekte galerijen om te schuilen voor de regen tijdens het winkelen. Vlak bij deze plek staat het wassenbeeldenmuseum Musée Grévin.

In het noorden van het arrondissement ligt het zuiden van Quartier Pigalle, waar veel restaurants en bars te vinden zijn met een ontspannen en vrijzinnige sfeer. Koop wat stokbrood en andere typisch Franse broodjes en gebakjes bij de bakkerijen en patisserieën tijdens een wandeling over de beroemde Rue des Martyrs. De uitdovende rosse buurt is ook in dit gebied te vinden. In het westen vind je Musée National Gustave Moreau, waar je werken van deze symbolistische kunstenaar uit de negentiende eeuw kunt bewonderen.

Verplaats je verder naar de noordelijke grens van het arrondissement om het artistieke Montmartre te bezoeken, dat beroemd is omdat het in veel Franse films voorkomt. Wandel over de markt waar kunstenaars aan het werk zijn. Begeef je naar de top van de heuvel om de iconische Sacré-Cœur te bezoeken.

Om in het 9e arrondissement te komen moet je vanuit het centrum in noordelijke richting door het 1e en 2e arrondissement reizen. Er zijn voldoende metrostations in het gebied, zoals de stations Opéra en Grands Boulevards.

Met het operagebouw, de museums en de artistieke buurten is het 9e arrondissement een interessante doorgang van het stadscentrum naar Montmartre.


9e arrondissement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in 9e arrondissement

Alle 298 accommodaties in 9e arrondissement bekijken
Hotel Le Cardinal € 70
Hotel Le Cardinal

Hotel Le Cardinal

3 rue du Cardinal Mercier, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 142 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Liège ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Place de Clichy is het 6 minuten lopen.

  Hotel Carlton's Montmartre € 76
  Hotel Carlton's Montmartre

  Hotel Carlton's Montmartre

  55 Boulevard de Rochechouart, Paris
    
   3,8
   / 5, op basis van 416 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Le Trianon en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Anvers en Metrostation Pigalle liggen op 5 minuten lopen.

   Hôtel Aida Opéra € 78
   Hôtel Aida Opéra

   Hôtel Aida Opéra

   11 Rue Richer, Paris
     
    3,7
    / 5, op basis van 909 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Folies Bergère en Galéries Lafayette. Ook Opéra Garnier en Forum des Halles liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Poissonnière ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Cadet is het 6 minuten lopen.

    Vintage Paris Gare du Nord by Hiphophostels € 49
    Vintage Paris Gare du Nord by Hiphophostels

    Vintage Paris Gare du Nord by Hiphophostels

    73 Rue De Dunkerque, Paris
      
     4,0
     / 5, op basis van 344 beoordelingen
     0.0 van 5.0

     Dit hostel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Place du Tertre, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Moulin Rouge en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Anvers en Metrostation Barbes - Rochechouart liggen op 5 minuten lopen.

     InterContinental Paris le Grand € 235
     InterContinental Paris le Grand

     InterContinental Paris le Grand

     2 Rue Scribe, Paris
       
      4,4
      / 5, op basis van 657 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Edward VII Theater en Opéra Garnier. Ook Galéries Lafayette en Place de la Concorde liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Auber en Metrostation Opera liggen op 5 minuten lopen.

      Residhome Appart Hotel Paris-Opéra € 110
      Residhome Appart Hotel Paris-Opéra

      Residhome Appart Hotel Paris-Opéra

      30 Rue Joubert, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 805 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit aparthotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Théâtre Mogador, Galéries Lafayette en Opéra Garnier. Ook Moulin Rouge en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Station Paris Haussmann-Saint-Lazare ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Havre - Caumartin is het 2 minuten lopen.

       Grand Hotel De Turin € 44
       Grand Hotel De Turin

       Grand Hotel De Turin

       6 Rue Victor Massé, Paris
         
        3,5
        / 5, op basis van 1.414 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Opéra Garnier en Palais Royal liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Pigalle ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Georges is het 5 minuten lopen.

        Libertel Montmartre Opéra € 61
        Libertel Montmartre Opéra

        Libertel Montmartre Opéra

        32 Rue Duperre, Paris
          
         3,9
         / 5, op basis van 1.167 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Galéries Lafayette. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Pigalle en Metrostation Blanche liggen op 5 minuten lopen.