Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ubud Monkey Forest

Loop een dichtbegroeid regenwoud vol banyans en stromende beekjes in, met hindoetempels en -baden en lenige makaken die van boomtop naar boomtop slingeren.

Het Ubud Monkey Forest is een Balinese aanbiddingsplek voor hindoes, en elk aspect van het woud heeft een heilige betekenis, van de bomen en tempels tot de langstaartige makaken. Deze locatie is ook een onderzoekscentrum waar je meer over de apen en de circa 115 boomsoorten kunt leren. Het woud staat ook wel bekend als het Padangtegal Monkey Forest omdat het eigendom is van het dorp Padangtegal, een van de gemeenschappen in Ubud.

Betreed het tropische Monkey Forest om het tempelcomplex te verkennen. De oorspronkelijke pagoden, paviljoenen en altaren werden vermoedelijk halverwege de 14e eeuw gebouwd, maar vele zijn in de loop der tijd vervallen en sommige van de huidige bouwwerken zijn replica's. Het grootste bouwwerk, de Dalem Agung Temple, is de voornaamste tempel en wordt gebruikt voor dagelijkse rituelen. De Prajapati Temple wordt gebruikt voor crematieplechtigheden en de Holy Bathing Temple vlak bij het beekje, vrijwel aan het zicht onttrokken, wordt gebruikt voor reinigingsrituelen.  

Ontmoet enkele van de makaken die in deze jungle leven. Er zijn er meer dan 600, verdeeld over vier troepen. In Balinees hindoeïsme, waarin elementen van animisme, boeddhisme en voorouderverering zijn opgenomen, worden de apen beschouwd als net zo heilig als de bouwwerken. De apen zijn brutaal, dus voer ze niet en zorg dat ze je spullen niet te pakken krijgen.

Kijk hoe de lokale inwoners offers brengen en bepaalde bomen voor religieuze doeleinden gebruiken. De bladeren van de banyan, ook wel bekend als de waringin, worden bij crematieplechtigheden gebruikt en het hout van de pule bandak wordt voor maskers gebruikt.

Ubud Monkey Forest is elke dag open. De toegangsprijs helpt het woud te onderhouden; bij de hoofdingang kun je extra donaties doen. Als je in Ubud verblijft, kun je het woud gemakkelijk te voet bereiken. Je kunt er ook gratis parkeren.

Huur een sarong of neem er een mee om je benen te bedekken wanneer je deze actieve aanbiddingsplek betreedt. Vrouwen moeten ook hun schouders bedekken. Kinderen onder de 4 jaar, vrouwen die menstrueren, en bezoekers die gewond zijn of de afgelopen week een familielid hebben begraven of gecremeerd, mogen de hoofdtempel niet betreden.


Apenbos van Ubud Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Apenbos van Ubud

Alle 3.063 accommodaties in de buurt van Apenbos van Ubud bekijken
Alaya Ubud € 127
Alaya Ubud

Alaya Ubud

Jl. Hanoman, Ubud, Bali
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke resort in Ubud bevindt zich in Pengosekan, binnen 2 km afstand van Apenbos van Ubud, Koninklijk paleis van Ubud en Markt voor Traditionele Kunst van Ubud. Ook Campuhan Ridge Walk en Dierentuin van Bali liggen binnen 10 km afstand.

  Anumana Ubud Bali € 75
  Anumana Ubud Bali

  Anumana Ubud Bali

  Jalan Wenara Wana, (formerly Jalan Monkey Forest), Ubud, Bali
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Stadscentrum van Ubud, binnen 2 km afstand van Apenbos van Ubud, Markt voor Traditionele Kunst van Ubud en Koninklijk paleis van Ubud. Ook Campuhan Ridge Walk en Blanco-museum liggen binnen 3 km afstand.

   Royal Kamuela Villas & Suites at Monkey Forest, Ubud € 169
   Royal Kamuela Villas & Suites at Monkey Forest, Ubud

   Royal Kamuela Villas & Suites at Monkey Forest, Ubud

   Jl. Monkey Forest, Ubud, Bali
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Ubud, binnen 10 minuten lopen van Wayang Kulit en Apenbos van Ubud. Ook Markt voor Traditionele Kunst van Ubud en Koninklijk paleis van Ubud liggen binnen 15 minuten lopen.

    SereS Springs Resort & Spa Singakerta € 96
    SereS Springs Resort & Spa Singakerta

    SereS Springs Resort & Spa Singakerta

    Banjar Jukut Paku Singakerta, Ubud
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Ubud ligt aan een rivier, en binnen 3 km afstand van Candi Tebing Jukut Paku en Apenbos van Ubud. Ook Markt voor Traditionele Kunst van Ubud en Dierentuin van Bali liggen binnen 10 km afstand.

     Bisma Eight Ubud € 180
     Bisma Eight Ubud

     Bisma Eight Ubud

     Jalan Bisma, Ubud, Bali
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke resort in Ubud ligt in een winkelbuurt, binnen 15 minuten lopen van Puri Lukisan-museum, Koninklijk paleis van Ubud en Markt voor Traditionele Kunst van Ubud. Ook Blanco-museum en Apenbos van Ubud liggen binnen 2 km afstand.

      Ubud Village Hotel € 83
      Ubud Village Hotel

      Ubud Village Hotel

      Jalan Monkey Forest, Gianyar, Ubud, Bali
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Ubud, binnen 10 minuten lopen van Komaneka-kunstgalerij, Markt voor Traditionele Kunst van Ubud en Koninklijk paleis van Ubud. Ook Apenbos van Ubud en Campuhan Ridge Walk liggen binnen 2 km afstand.

       Bali Bohemia € 54
       Bali Bohemia

       Bali Bohemia

       Jl. Nyuh Bojog, Nyuh Kuning, Ubud, Bali
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Nyuh Kuning, vlak bij Pura Dalem Agung Padangtegal en Apenbos van Ubud. Ook Markt voor Traditionele Kunst van Ubud en Koninklijk paleis van Ubud liggen binnen 2 km afstand.

        Komaneka at Bisma € 244
        Komaneka at Bisma

        Komaneka at Bisma

        Jalan Bisma, Ubud, Bali
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe resort ligt in Stadscentrum van Ubud, binnen 15 minuten lopen van Puri Lukisan-museum, Apenbos van Ubud en Campuhan Ridge Walk. Ook Koninklijk paleis van Ubud en Markt voor Traditionele Kunst van Ubud liggen binnen 15 minuten lopen.