Aragón

Spanje
Aragón toont kajakken of kanoën, historische architectuur en landschappen
Reis door het noordoosten van Spanje en ontdek spannende buitenactiviteiten, historische architectuur en een kijkje in het landsverleden.

Breng een bezoek aan de Spaanse regio Aragón en ontdek het diverse culturele en natuurlijke aanbod van dit voormalige koninkrijk. Bewonder eeuwenoude kerken, basilieken, paleizen en Islamitisch-aandoende architectuur en omarm de natuur tijdens je bezoek aan de bergen, valleien, meren en skioorden.

De provinciale hoofdstad, Zaragoza, ligt aan de voet van de rivier de Ebro en vormt het ideale beginpunt tijdens je ontdekkingstocht door deze regio. De eeuwenoude stad bevat sporen van talloze beschavingen, waaronder de Iberiërs, Romeinen en de Moren. Bewijs van hun aanwezigheid is af te lezen in de monumenten, gebouwen en bouwstijlen die zij hebben achtergelaten.

Maak een rondleiding van de Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar, een monumentaal barok gebouw met een geschiedenis die helemaal tot aan de 1e eeuw reikt. Verder ligt de 12-eeuwse Catedral del Salvador de Zaragoza op steenworpafstand. Bezoek daarnaast het Palacio de la Aljafería, een 11e-eeuws Islamitisch paleis omgeven door een burcht. En keer vervolgens terug naar het heden met wat lokale gerechtjes in een van de tapasbars van de wijk El Tubo. Bestudeer daarnaast de bewoners van het Acuario de Zaragoza, een van de grootste aquaria ter wereld. Het bevat diersoorten uit de vijf grootste rivieren ter wereld en je herkent het gebouw aan de enorme watervallen die aan de voorkant te zien zijn.

Ga tijdens je ontdekkingstocht door de regio op zoek naar de vele voorbeelden van de mudejarstijl. Deze stijl werd door de Islamitische tradities beïnvloed en bloeide in heel Aragón op tussen de 12e en 17e eeuw. Reis door de regio voor een bezoek aan de Catedral de Santa María de Mediavilla in Teruel en de Iglesia Parroquial de Santa Tecla in Cervera de la Cañada.

Rond de plaatsen, dorpjes en steden van Aragón bevinden zich uitgestrekte, fantastische natuuromgevingen. Trek je wandelschoenen aan voor wandeltochten door het Parque natural de los Valles Occidentales of het arque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. Beklim de rotsformaties Mallos de Riglos of verken 's winters de pistes in de skigebieden Candanchú en Astún in de vallei van Aragón.

Aragón ligt in het noordoosten van Spanje en is uitstekend bereikbaar met de auto en trein vanuit de rest van het land. Kom je vanuit het buitenland? Vlieg dan naar de internationale luchthaven van Zaragoza en geniet van de natuurlijke charmes, prachtige architectuur en fascinerende plaatsen en steden van deze regio.

Populaire steden in Aragón

Zaragoza inclusief historische architectuur, een kasteel en een stad
Zaragoza
Staat bekend om Kathedralen, Historisch en Kerken
Ben je gek van kathedralen, historische locaties en musea? Ga dan naar Zaragoza!

Redenen voor een bezoekje

  • Basilica de Nuestra Señora del Pilar
  • Plaza del Pilar
  • Palacio de la Aljafería
Wintersportplaats Formigal inclusief bergen en sneeuw en ook een klein groepje mensen
Sallent de Gallego
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Langlaufen en Spa's
Bezoek Sallent de Gallego en geniet hier van de skimogelijkheden, de avontuurlijke excursies en de spa's.

Redenen voor een bezoekje

  • Wintersportplaats Formigal
Benasque
Benasque
Staat bekend om Dineren, Langlaufen en Natuurparken
Verwen jezelf met een verblijf in Benasque en ontdek dit natuurparadijs in de Pyreneeën, met routes die je fantastisch zult vinden als je van vakanties in de bergen houdt.
Jaca
Jaca
Staat bekend om Historisch, Spa's en Afgelegen
Ervaar het afgelegen Jaca. Geniet hier van de monumenten, de cultuur, de kunst en meer!
Teruel
Teruel
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Kerken
Breng een bezoek aan Teruel! Geniet van de kathedralen, de musea en het kasteel.
Barbastro
Barbastro
Staat bekend om Kathedralen, Wandelen en Tuinen
Ontdek Barbastro, zoals de kathedraal, de tuinen, de ligging aan de rivier en meer!