Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Super autodeals in Helsinki

Alle huurauto’s in Helsinki

Aan de zuidkust van Finland vind je de bruisende hoofdstad Helsinki, een geliefde bestemming voor een originele stedentrip. Zomers komt de stad tot leven tijdens avonden gevuld met eindeloos zonlicht. In de winter zit je hier op een uitstekende locatie om een witte kerst te beleven. Verken de stad op je eigen tempo met een huurauto of trek eropuit richting het noorden en laat je overdonderden door de schoonheid van het land van de duizend meren. Waar je ook voor gaat, door je huurauto vooraf op Expedia te boeken zet je vast de eerste stappen naar een onvergetelijke vakantie.

Vind een huurauto in Helsinki

Kom je met het vliegtuig naar Helsinki, dan kun je direct op de luchthaven terecht bij een groot aantal internationale en lokale autoverhuurders die je graag helpen je reis comfortabel te vervolgen. Ook bij het treinstation zijn, net als op verschillende andere locaties in de stad, meerdere verhuurbedrijven gevestigd. Veelal is het toegestaan om de auto weer op een andere locatie terug te brengen, ideaal als je een lange reis in de planning hebt. Naast de ophaal- en inleverlocatie en het verhuurbedrijf kun je ook je voorkeur aangeven voor het type auto. Voor een stedentrip is een compact economy-model misschien wel perfect, terwijl je voor een tocht richting het noorden waarschijnlijk meer hebt aan een robuuste SUV. Daarnaast kun je filteren op accessoires die voor jou van belang zijn. Zo kunnen skidragers en sneeuwkettingen bruikbare toevoegingen zijn in de wintermaanden. Een navigatiesysteem helpt je de weg te vinden tussen het labyrint van Finse meren. Met de zoekfilters stem je de resultaten zo af dat je bij aankomst verzekerd bent van de juiste auto voor je uistapje in Helsinki.

Autorijden in Helsinki

Hoewel de meerderheid van de bevolking het Fins als moedertaal heeft, is Finland officieel tweetalig. Dit heeft tot gevolg dat voor delen van het land de straatnamen en plaatsnamen in het Fins en het Zweeds op verkeersborden en op wegenkaarten staan vermeld. In sommige gevallen verschillen deze namen zeer sterk van elkaar, laat je hierdoor dus niet van de wijs brengen. In het uiterste noorden van Lapland komen overigens ook verkeersborden voor in het Noord-Samisch. Om goed zichtbaar te zijn tijdens sneeuwval, zijn de waarschuwingsborden in Finland geelkleurig. Het stedelijk gebied van de Finse hoofdstad is vrij uitgestrekt, dus een comfortabele auto is geen overbodige luxe om bijvoorbeeld gemakkelijk na aankomst van je vlucht naar Helsinki naar je hotel in Helsinki te reizen.

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Helsinki?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Helsinki.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Helsinki?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Helsinki .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Helsinki?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Helsinki?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.