Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Super autodeals in Houten

Alle huurauto’s in Houten

Een auto huren in Houten

De groene en waterrijke gemeente Houten ligt vlak onder Utrecht. Niet alleen is het prettig toeven in Houten zelf met zijn historische dorpskern, maar Houten vormt ook een praktische en rustige uitvalsbasis voor een bezoek aan Utrecht. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, zal zeker een kijkje willen nemen bij De Steenen Poort (16e eeuw), Kasteel Heemstede (1645) en Kasteel Schonauwen (1261) alvorens in Utrecht de Dom te gaan beklimmen. Met je huurauto ben je vanuit Houten ook in een wip in de rest van de provincie en het land, gezien de centrale ligging van Houten nabij de A27 en A12.

Economy, luxury of toch een SUV?

Online je huurauto boeken is zo gepiept met de zoek- en filtermogelijkheden die Expedia je biedt. Er is een gevarieerd aanbod aan autotypes, van compact tot stationcar of SUV, van economy tot luxury of premium. Naast filteropties voor autotype, prijsklasse, afstand of verhuurder kun je aanvullende opties selecteren als airco, een kinderzitje of navigatiesysteem. Als je niet gewend bent in de stad te rijden, is een automaat bijvoorbeeld wellicht prettig. De zoekresultaten worden standaard in aanbevolen volgorde gezet maar je kunt ook kiezen om het aanbod op afstand of prijs weer te geven.

Als je aankomt met het openbaar vervoer dan is het goed te weten dat een aantal afhaallocaties zich vlak bij het centraal station van Utrecht bevindt. Je kunt het ophalen van je huurauto zo combineren met een lunch in een van de restaurants aan de werfkelders aan de Oude Gracht of het rondstruinen in de vele bijzondere winkeltjes in de Voorstraat. Ook de verhuurders elders in Utrecht, Zeist, Amersfoort of Hilversum zijn goed te bereiken. Met je online boeking zorg je dat je auto voor je klaarstaat op de dag en tijd die je gekozen hebt.

Rijden in Houten

Parkeren is gratis in Houten. In de blauwe zone in het centrum mag tijdens winkelopeningstijden maximaal 2 uur geparkeerd worden. Vanuit Houten zit je binnen enkele minuten op de A27 en A12, maar Utrecht is tevens via een binnenweg te bereiken. Je hoeft je geen zorgen te maken over de milieuzone in deze stad, want deze geldt niet voor de auto's die je via Expedia huurt. Wel krijg je in en rondom de binnenstad te maken met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Om dit te vermijden kun je gebruikmaken van een van de P+R mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Houten

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Houten?

In de afgelopen 7 dagen was € 100 de laagste prijs voor het huren van een auto in Houten.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Houten?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Houten € 108.

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Houten?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Houten?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.