Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Armenië

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Armenië

Ten oosten van Turkije, ten noorden van Iran en ten zuiden van Georgië ligt het vriendelijke ex-Sovjetland Armenië. De indrukwekkende uitlopers van het Kaukasus gebergte zorgen in combinatie met de warme zandvlakte nabij de hoofdstad Yerevan voor een schitterend, divers landschap. Daarbij maakt de openhartigheid van het Armeense volk dit land een bijzondere bestemming.

Vind een vlucht naar Armenië

Vanaf Nederland en het grensgebied bestaan er geen directe vluchten naar het belangrijkste vliegveld van Armenië: Zvarnots International Airport (EVN). De meest voor de hand liggende route is die met een tussenstop in Moskou. Met deze dagelijkse verbinding vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) ben je dan ongeveer 6 uur onderweg. Klik op de bestemming Yerevan om een vlucht te zoeken.

Bij een bezoek aan Armenië kun je het beste vliegen naar Yerevan. Deze stad is een van de oudste ter wereld. Neem eens een kijkje op de Tsitsernakaberd-heuvel. Hier bevindt zich het Nationale Monument van de Armeense Genocide. Het Plein van de Republiek is een andere trekpleister in Yerevan. De bijzondere architectuur van de aanliggende gebouwen en de azuurblauwe fontein voor het Nationaal Museum voor Armeense Geschiedenis, geven deze ontmoetingsplek een unieke sfeer.

Wil je het land verkennen? Ook dan vlieg je naar Yerevan. Armenië is qua oppervlakte kleiner dan Nederland, dus vanuit de hoofdstad bereik je per huurauto of minibus met gemak alle uithoeken van het land. Bewonder de berg Ararat vanuit het klooster van Khor Virap of les je dorst met een sappige watermeloen van een lokale boer in het Kaukasus gebergte.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Armenie

Of je nu voor een zakenreis of stedentrip naar Yerevan gaat, of als avonturier het groene land en zijn kunstschatten gaat verkennen, Armenië heeft voor elk wat wils.

Armenië is rijk aan eeuwenoude kloosters en kastelen. Reis met de langste kabelbaan ter wereld naar Tatev. Dit meer dan duizend jaar oude klooster staat aan de rand van een meters diepe kloof, waarvandaan je verzekerd bent van een uniek uitzicht.