Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Bangladesh

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Bangladesh

Bangladesh ligt in Zuid-Azië. Het land grenst aan drie zijden aan India en in het zuidoosten aan Myanmar. Het is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Hoewel Bangladesh bijna 170 miljoen inwoners heeft, kun je er de natuur nog volop bewonderen. Een voorbeeld daarvan zijn de Sundarbans, de grootste mangrovebossen ter wereld. Ze staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vind een vlucht naar Bangladesh

Je kunt vanaf Amsterdam Schiphol Airport (AMS) naar Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, vliegen. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanaf Schiphol. De vlucht naar Hazrat Sjahjalal International Airport (DAC) duurt minimaal 12,5 uur met één tussenstop. Vaak moet je overstappen op Dubai International Airport (DXB), Hamad International Airport (DOH) of Abu Dhabi International Airport (AUH).

Selecteer een bestemming om een geschikte vlucht te vinden. Het belangrijkste vliegveld in Bangladesh is Hazrat Sjahjalal International Airport in Dhaka. Vanaf het vliegveld van Dhaka kun je doorvliegen naar andere belangrijke vliegvelden in Bangladesh, zoals Shah Amanat International Airport (CGP) in Chittagong, MAG Osmani International Airport (ZYL) nabij Sylhet en Cox's Bazar Airport (CXB).

Als je vanaf de hoofdstad Dhaka een vlucht naar Cox's Bazar neemt, kun je daarna meteen ontspannen en de prachtige stranden bewonderen. Het ongeveer 125 kilometer lange strand van Cox's Bazar is een van de langste ter wereld.

Als je liever een vlucht naar Sylhet neemt, dan kun je genieten van natuurtaferelen zoals de prachtige watervallen in de buurt van Tamabil. Deze streek ligt ongeveer 55 kilometer van de stad Sylhet.

Topbezienswaardigheden en activiteiten in Bangladesh

Als je van avontuur houdt, zit je goed in Bangladesh. In de Sundarbans vind je ook wilde dieren zoals de Bengaalse tijger, luipaarden, slangen en primaten. Een safari is de beste manier om het gebied te verkennen. Je kunt dit vanuit Dhaka regelen.

Bangladesh is geschikt voor een wandelvakantie en avontuurlijke of actieve vakantie. Je kunt er ook goed op strandvakantie, bijvoorbeeld in Cox’s Bazar. Dit stadje is een populaire bestemming vanwege de prachtige stranden en historische overblijfselen.