Belangrijk: voor deze bestemming gelden mogelijk Covid-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

Kies je hotel in Brits Territorium in de Indische Oceaan

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Vind een hotel in Brits Territorium in de Indische Oceaan

Het Brits Indische Oceaanterritorium wordt ook wel de Chagosarchipel genoemd en bestaat uit meer dan duizend individuele eilanden. Het merendeel van de eilanden wordt niet bewoond. Het grootste bewoonde eiland is Diego Garcia, waar een gezamenlijke marinebasis van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ligt. In 1960 werden de inwoners gedwongen het eiland te verlaten en tegenwoordig mogen alleen militairen op het eiland verblijven.

Reis naar Mauritius of de Seychellen, waar de meeste mensen zijn neergestreken, om de verbannen inwoners te ontmoeten en hun verhalen te horen. Het is niet gebruikelijk dat toeristen naar Diego Garcia afreizen, maar als je geïnteresseerd bent in deze periode uit de geschiedenis, zijn er wel mogelijkheden voor.

Als je op vakantie naar Mauritius wilt, kun je op de website van Expedia terecht om onder meer je hotelkamer te boeken. Aangezien deze eilanden deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk, is het wel zaak dat je voor bezoek over een geldig paspoort beschikt.

De inwoners van Mauritius zijn een aantrekkelijke mix van allerlei volkeren, waardoor hier een aangename sfeer hangt. Op de Chagosarchipel zie je naast de sporen van de oorspronkelijke inwoners ook Franse, Britse, Nederlandse, Indiase en Creoolse invloeden. De menukaart wordt op de eilanden gedomineerd door gerechten met vis, maar de diverse culturen hebben allemaal verschillende bereidingswijzen naar het eiland gebracht. Je hoeft hier tijdens je vakantie nooit twee keer hetzelfde te eten, want de menukaarten staan vol heerlijke etnische gerechten.

De kans is groot dat je deze eilanden wilt bezoeken voor de fantastische stranden en geweldige watersportmogelijkheden. Hiervoor kun je op Mauritius terecht, maar vergeet tijdens je vakantie niet een rondleiding te volgen door de imposante Franse en Creoolse huizen waar tegenwoordig musea in gevestigd zijn. Dit is een geweldige manier om meer over de boeiende geschiedenis van het eiland te weten te komen.

Zorg dat je Mauritius niet verlaat zonder een bezoek te hebben gebracht aan de zogenaamde Pamplemousse Gardens, een van de grootste toeristische attracties van het eiland. Maak ook een uitstapje naar het La Vanille Crocodile Park om de nijlkrokodillen die hier worden gehouden van dichtbij te bekijken. Er leven in het reservaat ook andere dieren, waaronder mangoesten.

Zorg dat je op tijd kaartjes reserveert voor dit vermakelijke uitje, zodat je gegarandeerd bent van de beste prijzen. Onthoud bij het boeken van je vakantie dat je geld op je vlucht en verblijf kunt besparen door flexibel te zijn in je reisdata en door een paar maanden van te voren te boeken.