Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Frans Guyana

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Frans Guyana

Aan de noordkust van Zuid-Amerika ligt Frans-Guyana. Dit land is overzees gebied van Frankrijk en hoort bij de Europese Unie. Een groot deel van Frans-Guyana is bedekt met regenwoud, dat je alleen kunt doorkruisen via waterwegen. Al varend op een prauw kom je langs exotische dieren, indianenstammen en de bushinengue, de afstammelingen van gevluchte slaven.

Vind een vlucht naar Frans-Guyana

Vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) vlieg je met een enkele tussenstop in minstens 13 uur naar de Luchthaven Cayenne-Félix Eboué (CAY) bij Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana. Doorgaans maak je een stop in Suriname op het Johan Adolf Pengel International Airport (PBM) of in Frankrijk. Het kan zijn dat je in Parijs van vliegveld moet veranderen en van de internationale luchthaven Parijs-Charles de Gaulle (CDG) naar de luchthaven Parijs-Orly (ORY) moet reizen. Wekelijks vertrekken er meerdere vluchten.

Je kunt zelf zoeken naar een geschikte vlucht door bestemmingen te selecteren. De belangrijkste luchthaven in Frans-Guyana is de Luchthaven Cayenne-Félix Eboué (CAY).

Een vlucht naar Cayenne boek je om je te verdiepen in de historie van dit land. Bezoek zeker de Sint-Saviourkathedraal en het Fort Cépérou. Vaar vervolgens naar nabijgelegen Devil's Island om rond te dwalen langs historische gebouwen zoals de oude gevangenis. Vervolgens kun je heerlijk genieten van de zon op het strand, omgeven door wuivende palmbomen.

Boek vliegtickets naar Kourou om een prachtige rondvaart te maken over de Kourou rivier. Het Musee de l'Espace geeft je inzicht in het Europese ruimteprogramma.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Frans-Guyana

Het ecotoerisme in Frans-Guyana is belangrijk. Het is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke reis. Aan het einde van de jungletocht kun je ontspannen aan het strand Rémire-Montjoly.

Het Amazonewoud loopt richting de kust uit in het moerasgebied van Kaw. Je vindt hier kleurrijke exotische vogels. Op het onbewoonde eiland la Mere wordt je welkom geheten door de populatie aapjes die daar leven. Ervaar meer over de geschiedenis van het land bij de gevangenis van Saint-Laurent-du-Maroni.