Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Guyana

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Guyana

Het Zuid-Amerikaanse land Guyana, grenzend aan Brazilië, Suriname en Venezuela, is door reizigers nog vrij onontdekt. Toch waren Nederlanders hier al in de 17e eeuw en stichtten ze de eerste koloniën in dit gebied. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit tropisch regenwoud waar je bijzondere wilde dieren kunt tegenkomen. In de hoofdstad Georgetown hangt een gezellige Caribische sfeer.

Vind een vlucht naar Guyana

Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten naar Guyana. Ze vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS) en Rotterdam The Hague Airport (RTM). De vluchten hebben één, twee of drie tussenstops. Veel aangevlogen luchthavens op de route naar Guyana zijn London Heathrow (LHR), New York John F. Kennedy International Airport (JFK), Curaçao International Airport (CUR) of de Johan Adolf Pengel International Airport (PBM) in Suriname. De duur van de vlucht inclusief tussenstops is minstens 15 tot 20 uur.

In Guyana zijn twee erkende internationale luchthavens, beide gelegen bij Georgetown. Trans-Atlantische vluchten landen op Georgetown Cheddi Jagan International Airport (GEO). Regionale vluchten, waaronder vluchten uit Paramaribo, landen op Eugene F. Correira International Airport (OGL). Vanuit Nederland zijn er directe vluchten naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Selecteer een bestemming om de juiste vlucht te vinden.

Het grootste gedeelte van Guyana bestaat uit oerwoud. Het leven speelt zich voornamelijk af in Georgetown, aan de monding van de Demerara-rivier. De Nederlanders hebben hier in de 19e eeuw grachten en dijken aangelegd. Koloniale houten gebouwen en de botanische tuinen vormen een kleurrijk geheel in deze multiculturele stad.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Guyana

Het ecotoerisme neemt een belangrijke plek in in Guyana. Ga op avontuur in de wilde natuur. Het Kaieteur National Park, met zijn denderende watervallen, is een van de meest afgelegen gebieden ter wereld.

Het Iwokrama regenwoud is een van Guyana's meest dichte regenwouden. Een lange loopbrug geeft een spectaculair uitzicht over de groene boomtoppen.

Breng ook een bezoek aan Nieuw Amsterdam en neem een kijkje in de hoogste houten kerk ter wereld, de Anglicaanse Kathedraal in Georgetown.