Goedkope vluchten naar Litouwen

Populairste steden om te bezoeken in Litouwen

Voordeligste vluchten naar Litouwen

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 15 voor enkele vluchten en € 25 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Ryanair
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Ryanair
Wizz Air
Norwegian Air Shuttle
Lufthansa
Wizz Air
Brussels Airlines
Lufthansa
Wizz Air
Norwegian Air Shuttle

Vliegen naar Litouwen

Litouwen is het zuidelijkste land van de drie Baltische staten en sinds 2004 onderdeel van de Europese Unie. De binnenstad in de hoofdstad Vilnius weerspiegelt vele historische gebeurtenissen en herbergt een van de oudste universiteiten van Europa. Ook in de voormalige hoofdstad Kaunas kun je veel historische bouwwerken bekijken, zoals de burcht van Kaunas en het presidentiële paleis.

Vind een vlucht naar Litouwen

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Vilnius International Airport (VNO) en Kaunas International Airport (KUN) vliegen. Directe vluchten vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Vilnius gaan dagelijks en duren ongeveer 2 uur 45 minuten. Hiervandaan kun je verder vliegen naar Kaunas. Vanaf Eindhoven Airport (EIN) kun je meerdere keren per week rechtstreeks naar Vilnius en naar Kaunas vliegen. Dat duurt maar 2 uur 10 minuten. Daarnaast zijn er dagelijks vertrekmogelijkheden met tussenstops.

Je kunt naar een geschikte vlucht zoeken door bestemmingen te selecteren.

Een vliegticket naar Vilnius brengt je naar een stad waar afbraak en wederopbouw duidelijk zichtbaar zijn. Het contrast tussen de barokke gebouwen in het historische centrum en de communistische gebouwen even buiten de stad is erg interessant. In Vilnius bevindt zich het Museum van Genocideslachtoffers als eerbetoon aan de Litouwenaren die omkwamen toen het land deelrepubliek was van de Sovjetunie.

Een vlucht naar Kaunas brengt je naar de tweede stad van Litouwen, waar je veel rooms-katholieke kerken uit de 15e en 16e eeuw aantreft. De laan Laisvės alėja verbindt de historische en de nieuwe binnenstad met elkaar.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Litouwen

Litouwen leent zich uitstekend voor een stedentrip, bijvoorbeeld naar Vilnius of Kaunas. Je kunt er een mooie culturele rondreis maken.

In Noord-Litouwen kun je een bezoek brengen aan het Nationaal bedevaartsoord Kruisheuvel met duizenden kruisen. De kruisen zijn meerdere keren verwoest, maar men blijft steeds nieuwe plaatsen. Terug naar het zuiden kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Trakai, een beroemde bezienswaardigheid in Litouwen. Via twee houten bruggen is het kasteel te bereiken.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Litouwen annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk dat reizigers zich melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantenserviceportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Litouwen.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Litouwen te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Litouwen, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Litouwen!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Litouwen tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Litouwen bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Litouwen, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest voordat je een aankoop doet.