Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Litouwen

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Litouwen

Litouwen is het zuidelijkste land van de drie Baltische staten en sinds 2004 onderdeel van de Europese Unie. De binnenstad in de hoofdstad Vilnius weerspiegelt vele historische gebeurtenissen en herbergt een van de oudste universiteiten van Europa. Ook in de voormalige hoofdstad Kaunas kun je veel historische bouwwerken bekijken, zoals de burcht van Kaunas en het presidentiële paleis.

Vind een vlucht naar Litouwen

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Vilnius International Airport (VNO) en Kaunas International Airport (KUN) vliegen. Directe vluchten vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Vilnius gaan dagelijks en duren ongeveer 2 uur 45 minuten. Hiervandaan kun je verder vliegen naar Kaunas. Vanaf Eindhoven Airport (EIN) kun je meerdere keren per week rechtstreeks naar Vilnius en naar Kaunas vliegen. Dat duurt maar 2 uur 10 minuten. Daarnaast zijn er dagelijks vertrekmogelijkheden met tussenstops.

Je kunt naar een geschikte vlucht zoeken door bestemmingen te selecteren.

Een vliegticket naar Vilnius brengt je naar een stad waar afbraak en wederopbouw duidelijk zichtbaar zijn. Het contrast tussen de barokke gebouwen in het historische centrum en de communistische gebouwen even buiten de stad is erg interessant. In Vilnius bevindt zich het Museum van Genocideslachtoffers als eerbetoon aan de Litouwenaren die omkwamen toen het land deelrepubliek was van de Sovjetunie.

Een vlucht naar Kaunas brengt je naar de tweede stad van Litouwen, waar je veel rooms-katholieke kerken uit de 15e en 16e eeuw aantreft. De laan Laisvės alėja verbindt de historische en de nieuwe binnenstad met elkaar.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Litouwen

Litouwen leent zich uitstekend voor een stedentrip, bijvoorbeeld naar Vilnius of Kaunas. Je kunt er een mooie culturele rondreis maken.

In Noord-Litouwen kun je een bezoek brengen aan het Nationaal bedevaartsoord Kruisheuvel met duizenden kruisen. De kruisen zijn meerdere keren verwoest, maar men blijft steeds nieuwe plaatsen. Terug naar het zuiden kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Trakai, een beroemde bezienswaardigheid in Litouwen. Via twee houten bruggen is het kasteel te bereiken.