Goedkope vluchten naar Moldavië

Voordeligste vluchten naar Moldavië

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 20 voor enkele vluchten en € 40 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Tarom-Romanian Air Transport
Tarom-Romanian Air Transport
Tarom-Romanian Air Transport
Tarom-Romanian Air Transport
Tarom-Romanian Air Transport
Ukraine International Airlines
LOT-Polish Airlines
Tarom-Romanian Air Transport
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Tarom-Romanian Air Transport

Vliegen naar Moldavië

Het kleine Moldavië werd de 'tuin van de Sovjet-Unie' genoemd. De republiek is omgeven door Roemenië en Oekraïne. Moldavië is rijk aan kastelen en kloosters, wijngaarden en authentieke dorpen. Een van de grootste grottenstelsels ter wereld ligt in het noorden van het land. Op vele plekken lijkt de tijd stil te staan, met parades en standbeelden die aan Sovjet-tijden herinneren.

Vind een vlucht naar Moldavië

De beste vliegverbinding vanuit Nederland naar Moldavië is van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Chisinau International Airport (KIV) in de hoofdstad Chisinau, ook wel Kisjinov geschreven. De vluchten vertrekken dagelijks vanuit Amsterdam. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland. Vaak moet je op Wenen Airport (VIE) overstappen. De reis duurt dan ruim 4 uur.

Vanuit Brussels Airport (BRU) zijn er wekelijks wel directe vluchten naar Chisinau. Deze reis duurt 2,5 uur. Chisinau heeft een bewogen geschiedenis, waar in het Herdenkingspark bij wordt stilgestaan. De stad heeft een aantal mooie voorbeelden van Stalinistische bouwwerken en veel groen. De beroemde dichter Alexander Poesjkin komt hiervandaan.

Een andere belangrijke luchthaven in Moldavië, Balti International Airport (BZY), is vanuit Nederland te bereiken via Chisinau en de Henry Coanda International Airport (OTP) in Boekarest, Roemenië. Deze vluchten dien je los van elkaar te boeken. De vlucht naar Beltsy brengt je naar de belangrijkste industriële en commerciële stad in het heuvelachtige noorden van Moldavië. Vanaf hier is het niet ver meer naar de grotten bij Criva.

Klik op een bestemming om een overzicht te krijgen van passende vluchten.

Topbezienswaardigheden en - activiteiten in Moldavië

Een reis naar Moldavië is een culturele beleving. In Tiraspol, de hoofdstad van het eenzijdig onafhankelijk verklaarde Transnistrië, waan je je in de Sovjet-Unie. In de regio Gagaoezië tref je een geheel eigen cultuur aan met Turkse invloeden. Leer over de Moldavische geschiedenis in het Nationaal Historisch Museum in Chisinau.

Bezoek tijdens een rondreis de Middeleeuwse stad Soroca en het Bender Fort in Tighine. De natuurgebieden Plaiul Fagului en Prutul de Jos zijn geschikt voor een wandelvakantie.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Moldavië annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk dat reizigers zich melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantenserviceportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Moldavië.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Moldavië te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Moldavië, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Moldavië!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Moldavië tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Moldavië bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Moldavië, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest voordat je een aankoop doet.