Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Moldavië

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Moldavië

Het kleine Moldavië werd de 'tuin van de Sovjet-Unie' genoemd. De republiek is omgeven door Roemenië en Oekraïne. Moldavië is rijk aan kastelen en kloosters, wijngaarden en authentieke dorpen. Een van de grootste grottenstelsels ter wereld ligt in het noorden van het land. Op vele plekken lijkt de tijd stil te staan, met parades en standbeelden die aan Sovjet-tijden herinneren.

Vind een vlucht naar Moldavië

De beste vliegverbinding vanuit Nederland naar Moldavië is van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Chisinau International Airport (KIV) in de hoofdstad Chisinau, ook wel Kisjinov geschreven. De vluchten vertrekken dagelijks vanuit Amsterdam. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland. Vaak moet je op Wenen Airport (VIE) overstappen. De reis duurt dan ruim 4 uur.

Vanuit Brussels Airport (BRU) zijn er wekelijks wel directe vluchten naar Chisinau. Deze reis duurt 2,5 uur. Chisinau heeft een bewogen geschiedenis, waar in het Herdenkingspark bij wordt stilgestaan. De stad heeft een aantal mooie voorbeelden van Stalinistische bouwwerken en veel groen. De beroemde dichter Alexander Poesjkin komt hiervandaan.

Een andere belangrijke luchthaven in Moldavië, Balti International Airport (BZY), is vanuit Nederland te bereiken via Chisinau en de Henry Coanda International Airport (OTP) in Boekarest, Roemenië. Deze vluchten dien je los van elkaar te boeken. De vlucht naar Beltsy brengt je naar de belangrijkste industriële en commerciële stad in het heuvelachtige noorden van Moldavië. Vanaf hier is het niet ver meer naar de grotten bij Criva.

Klik op een bestemming om een overzicht te krijgen van passende vluchten.

Topbezienswaardigheden en - activiteiten in Moldavië

Een reis naar Moldavië is een culturele beleving. In Tiraspol, de hoofdstad van het eenzijdig onafhankelijk verklaarde Transnistrië, waan je je in de Sovjet-Unie. In de regio Gagaoezië tref je een geheel eigen cultuur aan met Turkse invloeden. Leer over de Moldavische geschiedenis in het Nationaal Historisch Museum in Chisinau.

Bezoek tijdens een rondreis de Middeleeuwse stad Soroca en het Bender Fort in Tighine. De natuurgebieden Plaiul Fagului en Prutul de Jos zijn geschikt voor een wandelvakantie.